"Yüzde yüzü kucaklayacağız"

İstanbul Büyekşehir Başkan adayı Sarıgül, "Bize oy versin vermesin yurttaşlarımızın yüzde 40'ını, 50'sini değil, inşallah yüzde 100'ünü kucaklayacağız" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

YALOVA - CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, CHP Yalova Belediye Başkan adayı Vefa Salman'a destek için Yalova'ya geldi. Seçim otobüsüyle şehir içinde tur atan Sarıgül'e CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de eşlik etti. 

Cumhuriyet Meydanı'nda seçim otobüsü üzerinde konuşan Sarıgül, Türkiye'nin ikiye bölünmeye çalışıldığını belirterek, şunları söyledi:

"Türkiye bölünme tehlikesiyle karşı karşıya. Türkiye'de önemli sıkıntılar var. Sayın Başbakan diyor ki; 'bana oy verenler benim gerisi ne yaparsa yapsın.' Bir ülkenin başbakanı böyle bir cümle kullanır mı? Bir ülkenin başbakanının görevi bütün seçmenlerini kucaklamaktır. Bütün yurttaşlarını kucaklamaktır. Sayın Başbakan bunu söyleyince Taksim'de elinde palalı olan gençler sokağa çıkıyorlar, kız kardeşlerimize tekme atıyorlar. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak diyoruz ki; bize oy versin vermesin yurttaşlarımızın yüzde 40'ını yüzde 50'sini değil, inşallah yurttaşlarımızın yüzde 100'ünü kucaklayacağız.''

Başbakan Erdoğan'ın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yönelik sözlerini hatırlatan Sarıgül, şunları kaydetti:

"Bir insan çocuğunun olup olmayacağının kararını Allah'ım bilir. Benim de bir tane halam vardı çocuğu olmadı. Yanına başka bir yerden evlat aldı. Onun neler çektiğini ben biliyorum. Allah'ım verirse de evladın hayırlısını versin. Sayın Başbakan diyor ki;  'Devlet Bahçeli'nin çocuğu yok, anlamaz.' Bakın ben şöyle diyorum; bugün İstanbul'da Marmaray'dan geçiyorsak evet o Marmaray'da rahmetli Bülent Ecevit'in, o Marmaray'da Devlet Bahçeli'nin imzası var. Devlet Bahçeli'nin çocuğu yok ama Devlet Bahçeli'nin sayesinde yapılan Marmaray'dan geçen Bahçeli'nin binlerce çocuğu var. Sayın Başbakan diyor ki; 'Bahçeli'nin çocuğu yok.' Evet, Bahçeli'nin çocuğu yok ama Allah'ım korusun bayrağımız tehlikeye düşerse, toprağımız tehlikeye düşerse o ay yıldızlı bayrağımızı koruyacak Devlet Bahçeli'nin binlerce çocuğu var. Hiç merak etmesin. Hiçbir endişeniz olmasın."

Muharrem İnce ise yoğun bir seçim çalışması gerçekleştirdiklerini belirterek, "Dün İzmir'deydim. Oradan Ankara'da meclis toplantısına katıldım. Orada biliyorsunuz hırsızlıkları, yolsuzlukları, rüşveti okutmamak için bin dereden su getirdiler" dedi.

"2014'te Türkiye'yi ikiye böleceğiz" diyen İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'yi Türk-Kürt diye ikiye bölmeyeceğiz. Alevi-Sünni diye, kadın-erkek diye, yaşlı-genç diye, kuzeyli-güneyli diye bölmeyeceğiz. Türkiye'yi ikiye şöyle böleceğiz; bir yanda bakan evlatları, bir yanda vatan evlatları olacak. Türkiye'yi ikiye şöyle böleceğiz; bir yanda ayakkabı kutularında yatak odalarındaki kasalarda milyon dolarlar biriktirenleri bir tarafa koyacağız, öbür tarafa asgari ücretle geçinenleri koyacağız. Bir tarafa 700 bin liralık saati alanları koyacağız, öbür yanına çocuğuna harçlık veremeyen babaları koyacağız. Bir yana ürünü para etmeyen çiftçileri, geçinemeyen memurları, emeklileri koyacağız, öbür tarafa haram dolarları, haram avroları elle tutmamak için makineyle sayanları koyacağız. Türkiye'yi ikiye böyle böleceğiz. Türkiye'yi böyle ikiye bölmeye hepimiz hazır mıyız?"