"Zemin kayıyor, Başbakan gidecek"

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın kendini iktidarda nasıl tutabilirim arayışına girdiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SİVAS - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sayın Başbakan, 'Kendimi iktidarda nasıl tutabilirim?' arayışı içine girdi. Bu arayışlar Sayın Başbakan'a yarar sağlamaz. Zemin kayıyor. Sayın Başbakan gidecek" dedi.

Kılıçdaroğlu, Sivas ziyaretinde konakladığı Sivas Büyük Otel'deki kahvaltılı basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi.

Bir gazetecinin Yüksek Askeri Şura (YAŞ) ve sonrasında yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmesini sorması üzerine Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

"Tablo, Türkiye'nin iyi yönetilmediğini gösteriyor. Eğer Türkiye iyi yönetilmiş olsaydı Türkiye Cumhuriyeti tarihinde karşılaşmadığımız boyutta bir krizle karşılaşmış olmazdık. Her ne kadar Sayın Cumhurbaşkanı her şeyi olağan gibi gösteriyor ise de Sayın Başbakan belli konularda sessizliğini koruyorsa da ortadaki gerçek tablo krizin derinleştiği yönünde. Umuyoruz taraflar, krizi aşmak için çaba gösterirler ve bu kriz kısa sürede sona ermiş olsun."

"Başbakan Erdoğan'ın, kutuplaşmanın AK Parti'nin oylarını artıracağını sandığını ve bu yönde hareket ettiğini" ileri süren Kılıçdaroğlu, buradan yola çıkarak gittikçe sert söylemlerde bulunduğunu öne sürdü.

"Sayın Başbakan hazmedemiyor"

CHP'nin, kurultayın ardından bir yenilenme sürecine girdiğini ve toplumun tüm kesimlerinin partiye yönelik ilgisinin arttığını belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Sayın Başbakan hazmedemiyor. Kurultayla beraber temiz siyaset, düzgün siyaset, halka hesap veren siyaset egemen olmaya başladı. Bunların üçü sayın Başbakan'da yok. Sayın Başbakan'da olmadığı içindir ki Sayın Başbakan, 'Kayan zemini acaba yerinde nasıl tutabilirim? Kendimi iktidarda nasıl tutabilirim?' arayışı içine girdi. Bu arayışlar Sayın Başbakan'a yarar sağlamaz. Zemin kayıyor. Sayın Başbakan gidecek."

Kılıçdaroğlu kahvaltıdan sonra Sivas'ın Zara ilçesinde vatandaşlara hitap etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, dün Isparta'da yaptığı konuşmada kendisine yönelik "Bilmediğin aşı yeme, davul gibi şişesin" dediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Allah'a çok şükür boğazımızdan aşağı haram lokma inmedi. Allah'a çok şükür, çiğ yemedik ki karnımız şişsin. Ama, senin aklın fikrin yemekte. Nerede bir şey olsa, yemek... Fındık diyorum, fındık yemekten bahsediyor, kayısı diyorum, yemekten bahsediyor. Yiye yiye doymadın mı? Allah gözünü doyursun. Bırak, biraz da millet doysun. Bunlara dersini vereceğiz. Fakir-fukara edebiyatı yapanlar, Allah, peygamber diyerek din sömürüsü yapanlar, hepsi han hamam sahibi oldu.

Bunlar, bölücüdür. Bölücülere inanmayın. Bölücüler, ülkeyi böldüler, kardeşi kardeşe düşman yaptılar. Ama biz bölünmeyeceğiz. Tek yürek olacağız. Diri, iri olacağız, onurlu Türkiye'yi ayağa kaldıracağız."

Kılıçdaroğlu, iktidarın giderek zayıfladığını öne sürerek "İster askerin arkasına saklan, ister kriz yarat, gideceksin" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir