Ramazanda ekmek israfı artıyor

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Özer, ramazan ayında ekmek israfının arttığını belirterek, "Vatandaşımız ekmeğini, pidesini yeteri kadar alsın" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL -  İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer, yaptığı açıklamada, Osmanlı dönemine dayanan "askıda ekmek" uygulamasının, birkaç yıl önce İstanbul'da ve bazı illerdeki fırınlarda yeniden hayata geçirildiğini hatırlatarak, yardımsever vatandaşların, ihtiyaçlarından fazla ekmek satın alarak yoksul vatandaşlar için fırındaki askıya bıraktığı uygulamanın henüz istenilen sonuca ulaşamadığını bildirdi.

Askıda ekmek uygulamasının istenen sonucu vermesi için isminin değiştirilmesini öneren Özer, "İsmini değiştirmek lazım, 'Bir ekmek al, bir de fakir için al' gibi, halkımızın daha iyi anlayabileceği bir formata sokmak lazım. 4 yıldır anlatılamıyor, bu yüzden de yaygınlaşmıyor. Yaygınlaşması için fırınlarda açıklayıcı broşürler bulundurulmalı" dedi.

Fahri Özer, ramazanda ekmek israfının da arttığına dikkati çekerek, "Vatandaş ekmeğini, pidesini yeteri kadar alsın. Oruç tutanların mideleri bir süre sonra küçülüyor. Yani bir ekmek 3 kişiye de yeter, 5 kişiye de" dedi.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir