Rasmussen'den rehine çağrısı

Bakan Davutoğlu ile Ankara'da biraraya gelen NATO Genel Sekreteri Rasmussen, Musul’da Türklerin alıkonulmasını kınadığını belirterek, "Alıkonulanların serbest bırakılması çağrısı yapıyorum. Ümit ediyorum, zarar görmeden serbest bırakılırlar" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ankara'da NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen ile bir araya geldi.

İkili görüşmenin ardından gazetecilerin karşısına çıktı. 

Davutoğlu gazetecilere yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Arap Baharı sonrası yaşanan gelişmeler NATO'nun yeni bir poltika yürütmesi gerektiğini ortaya koyuyor. Bu kapsam birçok konuyu değerlendirdik. Ben kendisine bir NATO üyesi ülke olarak Musul'daki vatandaşlarımız için gösterilen çabalar, Patriot bataryaları konusunda teşekkür ettim. Şu anda çok ciddi sınamalarla karşı karşıyayız. Bu anlamda NATO içindeki işbirliğimizin artarak devam etmesi gerekiyor. Önümüzdeki kritik aylarda, kritik dönemde bu anlamda adımlar atılması gerektiğini düşünüyoruz. Galler'de toplanacak NATO zirvesi de bu anlamda çok önemli, bunları da değerlendirdik. Biz transatlantik dayanışmasının demokratik değerlerin savunulması açısından çok önemli olduğuna inanıyoruz"

Rasmussen: Alıkonulan personelin bir an önce bırakılması çağrısı yapıyorum

Davutoğlu'nun ardından açıklamalarda bulunan Rasmussen ise, "Türkiye 60 yılı aşkın süredir NATO'nun başlıca güçlerinden biri haline gelmiştir. Eylül ayında Galler’de yapılacak NATO zirvesinde gündeme gelebilecek konularla ilgili geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdik. Son gelişmeler, güvenlik konusunun ne kadar önemli olduğunu bize bir kez daha göstermiştir" diyerek sözlerine başladı.

NATO Genel Sekreteri, "Sayın Bakan’la bölgesel gelişmeleri de konuştuk. Türkiye’nin güneyinde bulunan Patriot füzeleri de buna bir cevaptır. Irak’ta gerçekleşmekte olan gelişmeleri kaygıyla takip ediyoruz. Türkiye’nin Musul’daki başkonsolosluğuna yapılan saldırıyı kınıyorum ve alıkonulan herkesin serbest bırakılması çağrısı yapıyorum. Musul’da gerçekleştirilen bu suçun hiçbir dayanağı olamaz" dedi.