Real et üretiminde, IFS sertifikası aldı

Real Hipermarketleri, İstanbul Merter mağazasının et üretim bölümü IFS sertifikası aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Real Hipermarketleri, İstanbul Merter mağazası et üretim bölümü için gıda güvenliği konusunda dünyaca kabul gören, IFS (International Food Standard - Uluslararası Gıda Standardı), GFSI (Global Food Safety Initiative-Küresel Gıda Güvenliği Girişimi) belgesini puanlama derecesine göre "en yüksek seviyede" aldı.

Real Hipermarketleri Türkiye Genel Müdürü Kubilay Özerkan, Merter mağazasında düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, kendi pazarlarında daha güvenli gıda ürünü satmayı amaçlayan şirketlerin, IFS ile birlikte, anahtar kriterler ortaya çıkararak, gıda güvenlik standartlarını ölçülebilir hale getiren bir sistemi oluşturduklarını söyledi.

Özerkan, gıda güvenliğinin öneminin her geçen gün daha arttığını vurgulayarak, "Tüketicilerimiz artık ucuzluk kavramını çok iyi analiz etmektedir. Real'den kaliteli ürünü almak için zengin olmanıza gerek yok" dedi.

Tüketici eğilimlerini sürekli gözlemlediklerini ve fiyat ve promosyonlarını buna göre ayarladıklarını anlatan Özerkan, et fiyatlarında geçen seneye göre yüzde 30'luk bir artış olduğunu, deterjan fiyatlarında ise yüzde 30'luk bir ucuzlama olduğunu belirtti.

Türkiye'deki güven endeksinin dünya ortalamasının altında olduğunu dile getiren Özerkan, şunları kaydetti:

"Örneğin et üretim bölümünde kullanılan kıyma makinesinin her akşam dezenfekte edilmesi rutin bir işlemdir. IFS'e göre kıyma makinesinin dezenfekte edilmesi yetmemekte, makineye ait olan tüm ekipmanlar vidalar da dahil olmak üzere en küçük parçalar tek tek sayılmakta, kontrol edilmekte ve kayıt altına alınmaktadır. Olası bir eksiklik tespit edildiğinde ise o gün üretilen tüm et ürünleri reyondan toplanmaktadır."

Ramazan ayında müşterilere yüzde 7 ila yüzde 10'luk ucuz fiyatlar sunmayı hedeflediklerini ifade eden Kubilay Özerkan, "Ramazan, satışların yüzde 70 arttığı bir dönem. Real olarak beklentilerimizin üzerinde bir ramazana başladık"dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir