Reel sektör bu sistemle izlenecek

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İstanbul'da düzenleyeceği basın toplantısıyla Girişimci Bilgi Sistemi verileriyle Türkiye reel sektörünü değerlendirecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Fikri Işık, sistem hakkında son Bakanlar Kurulu toplantısında kabine üyelerine bilgi verdi. Bakan Işık, yarın da İstanbul'da düzenleyeceği basın toplantısıyla Girişimci Bilgi Sisteminde gelinen son noktayla birlikte sistemdeki veriler ışığında Türkiye reel sektörünü ekonomi yazarları ve editörlerine anlatacak. Toplantıda, ekonomi alanındaki son gelişmeler de ele alınacak.  

Girişimci Bilgi Sistemi ile 8 farklı kurumun verileri tek bir yerde toplandı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, TÜİK, TÜBİTAK, KOSGEB ve Türk Patent Enstitüsü'nün verileri tek havuzda toplandı ve sistemdeki veriler kullanılarak reel sektöre yönelik önemli analiz yapıldı.  

Söz konusu 8 farklı kurumun verisini aynı anda çapraz sorgulamaya imkan veren yeteneğe sahip sistem ile sektör, ölçek, bölge ve teknoloji düzeyine göre tarım, sanayi, ulaştırma, bilgi ve iletişim, turizm, eğitim ve sağlık gibi tüm ana sektörlerdeki her bir alt sektör grubuna inilerek değişik analizler yapılabilecek.  

Cuma günü yapılacak toplantıda, Girişimci Bilgi Sistemindeki sektörel ve bölgesel veriler ölçek bazında Bakanlık web sitesinde yayımlanacak olan raporlar ile kamuoyuyla paylaşılacak.  

Bu konularda ilginizi çekebilir