”Refah için, yerel aktörlere önem veriyoruz”

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ekren, "kalkınma ajansları ve cazibe merkezleri" konusunda çalışmalarının sürdüğünü belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

BALIKESİR - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, "Refah ve mutluluğun iller düzeyinde yaygınlaştırılması konusunda yerel aktörlerin tercih ve önceliklerine önem veriyoruz" dedi. 

Başbakan Yardımcısı Ekren, Hürriyet Gazetesi ile TCDD'nin organize ettiği "Hürriyet Hakkımızdır/Tren Özgürlüktür" projesi kapsamında hazırlanan, 1 Temmuzda Kars'tan yola çıkan Hürriyet Treni'nin dün akşam Balıkesir'e gelmesi dolayısıyla Balıkesir Garı'nda düzenlenen törene katıldı. 

Ekren, hürriyet ve özgürlüklerin önemine değinerek, böyle bir projeyle bunu gündemde tutan Hürriyet Gazetesi ile TCCD'ye teşekkür etti. 

Trendeki stantları gezen Ekren, daha sonra, Balıkesir Belediyesi ile Balıkesir Valiliğini ziyaret ederek, Belediye Başkanı Sabri Uğur ile Vali Selahattin Hatipoğlu'ndan ilin sorunlarıyla ilgili brifing aldı. 

Ekren, temaslarının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'yi dolaşarak meslek ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelerek ekonomik ve sosyal konsey toplantıları gerçekleştirdiklerini söyledi. 

Bu toplantılardan birini de Balıkesir'de gerçekleştireceklerini kaydeden Ekren, "Refah ve mutluluğun iller düzeyinde yaygınlaştırılması konusunda yerel aktörlerin tercih ve önceliklerine önem veriyoruz" dedi. 

Ekren, sivil toplum kuruluşlarıyla yaptıkları toplantıların, illerin ekonomik ve sosyal gelişme ve kalkınmasına hız kazandırmasının yanı sıra hükümet politikaları yönünden bu sürece nasıl bir destek ve iş birliği sağlanabileceğinin belirlenmesine katkıda bulunduğunu belirtti. 

Ekren, şunları kaydetti: 

"Ekonomik ve sosyal konsey toplantılarında bir araya geldiğimiz meslek ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine hükümet olarak önümüzdeki dönemde yapmayı düşündüğümüz ekonomik açılımları ve tespitleri de aktarıyoruz. Onların da görüşlerini aldıktan sonra değerlendirme yaparak ekonomik açılımları uygulamaya koyacağız." 

Bölgesel kalkınma ve sosyal gelişme sürecinde geliştirdikleri projeler arasında yer alan "kalkınma ajansları ve cazibe merkezleri" konusunda çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Ekren, bu projelerin yeni dönemde hız kazanacağını bildirdi. 

Başbakan Yardımcısı Ekren'e, Vali Hatipoğlu, Belediye Başkanı Uğur'un yanı sıra AK Parti milletvekilleri Edip Uğur ile Ali Osman Sali eşlik etti.