Reform İzleme Grubu'nun 25. toplantısı başladı

Başmüzakereci Bağış toplantıda Türkiye'nin gündemindeki AB reformlarını, AB müzakere sürecinde yaşamakta olduğumuz çeşitli çelişkileri gündeme alacağız dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Reform İzleme Grubu'nun (RİG) 25. toplantısı, İstanbul'da başladı. Toplantının başlangıcında açıklama yapan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, bir önceki RİG toplantısının Konya'da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirildiğini, toplantının İstanbul'dan sonra Ordu'da İçişleri Bakanlığı ev sahipliğinde yapılacağını söyledi. Bağış, "Dönüşümlü ev sahipliğini üstlendiğimiz bu toplantıda Türkiye'nin gündemindeki AB reformlarını, AB müzakere sürecinde yaşamakta olduğumuz çeşitli çelişkileri gündeme alacağız" diye konuştu. Afganistan'dan bu sabah üzücü bir haber geldiğini ifade eden Bağış, "Milletimizin başı sağ olsun" dedi.

Bağış, toplantının Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü arifesinde gerçekleştirilmesinin ayrı bir anlamı olduğunu belirterek, "O gün orada omuz omuza birlikte savaşan ve  şehit düşen bu ülkenin bütün farklı unsurlarının bugün yeniden milli birlik ve kardeşlik çerçevesinde Türkiye'nin geleceğine yönelik adımları atıyor olmaları, AB  sürecinde daha demokratik, daha şeffaf, daha müreffeh, daha saygın bir ülke olma yolunda attığımız adımların, yaptığımız işin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor" şeklinde konuştu.

Bakan Bağış'ın evsahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin,  Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Ruhi Özbilgiç ve TBMM komisyon başkanları katılıyor. Avrupa Birliği katılım sürecinin başlıca unsurlarından biri olan siyasi reformlar sürecinin en üst düzeyde takip edilebilmesi ve etkin bir şekilde uygulanmasını  sağlamak amacıyla hükümet tarafından 2003 Eylül ayında kurulan RİG, siyasi kriterler alanındaki mevzuat çalışmalarını ve mevzuatın etkin bir şekilde uygulanmasını yakından takip ediyor.

AB Bakanı ve Başmüzakereci, Adalet Bakanı, İçişleri Bakanı ve Dışişleri Bakanının eşbaşkanlıklarıyla çalışmalarını yürüten RİG, son olarak 18 Aralık 2011 tarihinde  Konya'da toplanmıştı. Açılışın ardından basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantı öncesi Bağış, Davutoğlu, Ergin ve Şahin İkinci Boğaz Köprüsü manzarası önünde basına poz verdi.

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir