Rehin alınan Türk, yurda döndü

Mumbai'daki terör saldırısında otelde rehin alınan Avukat Erden: Banyoda saklandım

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Hindistan'ın Mumbai kentindeki terör saldırıları sırasında Oberio Otel'de rehin alınan ve bugün Türkiye'ye dönen avukat Yasemin Erden, son birkaç günün zorlu geçtiğini belirterek, Türkiye'ye döndüğü ve ailesini kavuştuğu için mutlu olduğunu bildirdi.

Babası Selçuk Erden tarafından Atatürk Havalimanı'nda karşılanan Yasemin Erden, VIP Salonu çıkışında kendisini bekleyen basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Yeni Delhi Büyükelçisi Levent Bilman ve elçilik yetkililerine, kendisini yalnız bırakmayan iş arkadaşları ve ailesine teşekkür etti.

Erden, "Kabul etmek lazım ki zorlu birkaç gündü. Ama şu anda bitmiş olması, ülkeme ve aileme kavuşmanın sevinci içerisindeyim" diye konuştu.

Yasemin Erden, çok yorgun olduğunu ve bir an evvel evine gitmek istediğini ifade ederek, başından geçenleri şöyle anlattı:

"Açıkcası çok bir şey görmedim. Olay sırasında hep oteldeki odamdaydım. Odadan dışarı çıkmadım. İlk anlar biraz korkutucuydu tabii ki. Olayların çıkışından 4-5 saat sonra sadece bekleyip olayların yatışmasını beklemem gerektiğini anladım. Olaylar başladığında dumandan kaçmak için banyoya girdim. Dışarıya ışık sızmasın diye hep orada kaldım. Ailem ve arkadaşlarımla hep iletişim halindeydim. Dönem dönem çatışma sesleri geliyordu. Otelin boşaltılmaya başlandığı haberleri geliyordu. Ben de sadece sıramı bekledim."

Olay sırasındaki duygularının sorulması üzerine  Erden, "İnsan aslında bir yerden sonra çok da bir şey hissetmiyor. Sadece bekleyeceğim ve bitecek, bunun da sonu gelecek elbette diye düşünüyor. Ailem, arkadaşlarım, iş arkadaşlarımla mesajlaştım, konuştuk, alakasız şeylerden bahsettik. Bir süre sonra kapımı çalıp askerler beni çıkardı. Dolayısıyla sonu iyi bitti" dedi.

Erden, bir yatırım şirketinde çalıştığını, Hindistan'a ofislerini ziyaret etmek için gittiğini söyledi.

"Hindistan'a tekrar gider misiniz?" sorusu üzerine Erden, "Bu soru şu anda hassas bir soru. Herhalde Hindistan'a yine gideceğim. Teröre yenilmemek lazım" diye konuştu.

Yasemin Erden, bir soru üzerine de otelden askerler tarafından çıkarıldıktan sonra Büyükelçi Bilman'ın kendisini çalıştığı şirketteki arkadaşlarına teslim ettiğini, oradan da hava alanına gittiğini anlattı.

Mumbai'deki durumun sorulması üzerine Erden, kentte sokakların genelde boş olduğunu ifade ederek, otelin hasar gördüğünü, kırılan çok cam gördüğünü, askerlerin kendisini duvar tarafından güvenlikli bölgeye aldıklarını ve dışarı çıkardıklarını, çok bir yere bakma fırsatı da olmadığını kaydetti.

Yasemin Erden, babası ile karşılaşma anının sorulması üzerine de "Sadece sarıldık" yanıtını verdi.