Renault- Nissan elektrikli araç için 4 milyar euro yatırım yapacak

Renault- Nissan, Türkiye'de elektrikli araçlar için elektrik tedarik ve altyapısı işbirliği protokolü imzaladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Renault Euromed Bölgesi Başkanı Chauvet, Renault- Nissan ittifakının dünyada elektrikli aracın üretimi için 4 milyar Euro yatırım yapacağını söyledi.

Chauvet, elektrikli araçlar için elektrik tedarik ve altyapısı işbirliği protokolü imza töreninde yaptığı konuşmada, elektrikli araç teknolojisi konusunda Renault-Nissan ittifakının öncü bir rol oynama kararı aldığını belirtti.

Küresel ısınmanın nedenlerine değinen Chauvet, bu bağlamda değerlendirildiğinde Renault-Nissan ittifakının çevreye saygının çok önemli bir nokta olduğuna kanaat getirdiğini ifade ederek, bu sebeple elektrikli otomobillerin teknolojisini geliştirmeye karar verdiklerini bildirdi. Chauvet, "Kirliliğe karşı en güzel cevabı bu teknoloji veriyor. Tahminimiz 2020 yılında pazarın yüzde 10'unu elektrikli araçlar oluşturacak" dedi.

Dünyada elektrikli aracın kitle pazarlamasında öncü şirket haline gelmeyi hedeflediklerini belirten Chauvet, şöyle devam etti:

"Bu amaçla önümüzdeki seneden itibaren 4 aracımızı piyasaya sürmekle başlayacağız. Bunun başında Bursa'daki fabrikada üretilecek olan Fluence modeli geliyor. Renault-Nissan ittifakı dünyada elektrikli aracın üretimi için 4 milyar Euro yatırım yapacak.

Elektrikli aracın başarılı olabilmesi için elverişli ortam ve şartlara ihtiyacı var. Elektrikli araçların fiyatının düşürülmesi ve termik motorlu araçlarla aynı seviyeye çekilmesi için yapılması gerekenler var. Bunun yanı sıra bir şarj ağının oluşturulması gerekiyor. Elektrikli aracın yaygınlaşabilmesi için filo sahiplerinin de bu araçları kullanması ve satın alması gerekiyor."

Renault MAİS Genel Müdürü İbrahim Aybar

Hükümetten bu araçların satılabilir hale gelmesini sağlayacak gerekli mevzuat düzenlemelerini bir an önce yapmasını isteyen Renault MAİS Genel Müdürü İbrahim Aybar,

"EKK üyesi bakanlarımızla sürekli temas halindeyiz. Teker teker olumlu mesajlarını alıyoruz. Bu işte mesajları duyduk, eylem,hareket lazım. Vergi Yasasını ona göre değiştirmemiz gerekiyor. Bu araçlar yola çıkarken belli desteklere ihtiyaç duyuyor. Biz bu teknolojiyi aldık, Türkiye'de satmamız şart ve satmak için de belli bir başlangıç dönemi olan en az 5 yıl biz Türkiye'de ÖTV konusunun hallolmasını, bu araçlarda ÖTV'nin alınmamasını bekliyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Gökçek, Renault Euromed Bölgesi Başkanı Jacques Chauvet, Renault MAİS Genel Müdürü İbrahim Aybar elektrikli araçlar için elektrik tedarik ve altyapısı işbirliği protokolünü imzaladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir