RES ihalelerini Ağaoğlu kazandı

Ağaoğlu Gökçeada RES ve Tatlıpınar RES ihalelerini, Türkiye'de bugüne kadar rüzgar yatırımı için verilen en yüksek bedel olan 5,55 krş. / kWh ile kazandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Enerji sektöründeki agresif büyümesini hızla sürdüren Ağaoğlu,  eski adı "rüzgarlı ada" anlamına gelen İmroz olan Gökçeada'da  yapılacak Gökçeada RES ve Tatlıpınar RES ihalelerini, Türkiye'de  bugüne kadar rüzgar yatırımı için verilen en yüksek bedel olan 5,55  krş. / kWh ile kazandı.

   

Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun 5.55 krş./kWh'lik rekor katkı payı ile kazandığı ihale sonrasında portföyüne dahil ettiği, Gökçeada ve Tatlıpınar RES projelerinden, 78 MW üretim kapasiteli Gökçeada RES, Türkiye'nin en verimli rüzgar tesisi olmanın yanısıra dünyanın en verimli tesisleri sıralamasında da üst sıralarda yer alacak. 30 kilometre uzunluğunda yüksek gerilim denizaltı kablosu ile Gökçeada'yı anakaraya bağlayacak olan projenin yıllık 376 milyon kWh'lik elektrik üretmesi öngörülüyor.

Türkiye'nin rüzgar potansiyeli yönünden en verimli bölgelerinden biri olan Balıkesir'de yer alacak olan 125 MW üretim kapasiteli Tatlıpınar RES  ise 427 milyon kWh elektrik üretimi ile Türkiye'nin en yüksek kurulu güce sahip santralleri arasında yer alacak. Toplam  680 milyon TL yatırımla hayata geçecek her iki tesisin de 2013 yılında devreye alınması hedefleniyor.

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu yaptığı açıklamada Ağaoğlu Şirketler Grubu olarak enerjide agresif şekilde büyümeye devam edeceklerini belirtti. Hedeflerinin 2015 yılına kadar 1.000 MW kurulu güce ulaşmak olduğunu belirten Ağaoğlu, "Bugünkü Türkiye Rüzgar enerjisi kurulu gücü olan 1.600 MW'lık kapasitenin  artışında önemli bir rol üstlenerek 492 MW'a eriştik.  Yenilenebilir enerji alanında yeni yatırım fırsatlarını izlemeye ve değerlendirmeye devam edeceğiz. Rüzgar enerjisi hem temiz enerji olması hem de enerjide dışa bağımlılığımızın önüne geçilebilmesi açısından çok önem verdiğimiz bir konu. Gerek enerji açığının kapatılması gerekse ekonomik kayıpların önlenmesi bakımından her bir MW'ın hayati önemi var" şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir