Ricciardone: Aile içi bir mesele, karışmak istemeyiz

TBMM Başkanı Çiçek’i ziyaret eden Ricciardone, hükümet ile Gülen cemaati arasındaki ilişkilerle ilgili olarak, “Aile içi mesele, karışmak istemiyoruz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Meclis Başkanı Cemil Çiçek’e veda ziyaretinde bulunan ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Fethullah Gülen’in iadesi konusunu değerlendirirken, “Bu aile içi bir mesele. Bu meseleye karışmak istemeyiz. Ancak biz bu ailenin dostuyuz ve bu meselenin iyi sonuçlanmasını istiyoruz” dedi. 

Ricciardone, Meclis Başkanı Cemil Çiçek’i makamında ziyaret etti. Görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan ABD’nin Ankara Büyükelçisi, veda turları kapsamında gazetecilerle ve siyasilerle de görüşeceğini belirtti. 

AYM'nin  Youtube kararının değerlendirdi:
İfade özgürlüğünün artması ve ifade özgürlüğünün güçlendirilmesi olumlu

Anayasa Mahkemesi’nin Youtube kararının değerlendiren Ricciardone, “Memnuniyetle karşılıyoruz. Biz yargıç değiliz. Türk yasaları önemlidir. İfade özgürlüğünün artması ve ifade özgürlüğünün güçlendirilmesi olumludur” dedi. 

"Türk halkı ‘bu benim adayım, seçildi’ diyecek"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik bir soru üzerine Ricciardone, “Türk demokrasisine güveniyoruz. Ciddi demokrasilerde seçim sonuçlarını hiç kimse tahmin edemez. Türk demokrasisine, hukukuna, seçimlere güveniyoruz. Türk halkı kendi Cumhurbaşkanı’nı seçeceğine inanıyorum ve Türk halkının ‘bu benim adayım, seçildi’ diyecektir” ifadelerini kullandı. 

Suriye ile ilgili bir soruya ise Francis Ricciardone, “ABD başkanı açık şekilde konu hakkında konuştu. Konu askeri güçlü birilerini savaşına girmek değildir. ABD Başkanı ABD’nin pozisyonunu açık şekilde açıkladı. Müttefiklerimizle sıkı işbirliği içindeyiz” diye konuştu. 

"Meselenin iyi sonuçlanmasını istiyoruz"

Soma’da yaşanan faciaya yönelik, “Güvenlik bütün demokrasilerde öncelikli gelir. Güvenliği ciddiye alırız, ülkeniz de güvenliği ciddiye alıyor. Bu felaketten birlikte dersler çıkarabiliriz” diye konuşan Ricciardone, Fethullah Gülen’in Türkiye’ye iadesi konusunu ise, “ Bu aile içi bir mesele. Bu meseleye karışmak istemeyiz. Ancak biz bu ailenin dostuyuz ve bu meselenin iyi sonuçlanmasını istiyoruz” dedi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir