Rıdvan Dilmen gözaltına alındı

Tanınmış kişi ve iş adamlarının telefonlarının izinsiz dinlenilmesiyle alakalı 36 kişi gözaltına alındı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul başta olmak üzere 4 ilde bir suç örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda, eski milli futbolcu ve futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen'in de aralarında bulunduğu 36 kişi gözaltına alındı. Eski milli futbolcu Tanju Çolak'ın da ifadesine başvuruldu.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 2 yıla yakın süren teknik ve fiziki takip, bu sabah operasyona dönüştü. İstanbul başta olmak üzere 4 ilde tespit edilen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda, aralarında eski futbolcu Rıdvan Dilmen'in de bulunduğu 36 kişi yakalandı.

Gözaltına alınan bu kişilerin, tanınmış kişi ve iş adamlarının telefonlarının izinsiz dinlenilmesiyle alakalı oldukları iddia edildi.

Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında eski milli futbolcu Tanju Çolak'ın da ifadesine başvuruldu.

Çolak, yaklaşık bir saat kaldığı İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden ayrılırken basın mensuplarının soruları üzerine, "Sabah 08.30'da aradılar. Gelip ifade verdim. Benim telefonlarımı dinlemişler. Mağdurum. Mağdur olarak geldim. 'Şikayetçimisiniz' dediler, şikayetçi olduğumu bildirdim. Bu olay futbolda şikeyle alakalı değil. Gizlilik kararı var konuşamıyorum" dedi.

Çolak, basın mensuplarının "Rıdvan'dan şikayetçi oldunuz mu?" sorusunu ise "Rıdvan benim arkadaşım. Ondan şikayetçi olmadım. Ben buraya geldiğimde Rıdvan'ın olduğunu bilmiyordum. Öğrenince avukatıma talimat verdim. Rıdvan'a avukatımı verdim" diye cevaplandırdı.

Çapkın: Yeni gözaltılar olabilir

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gelişi sırasında gazetecilerin yasa dışı telefon dinleme soruşturmasına ilişkin soruları üzerine, "Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesinin yapmış olduğu planlı operasyonlardan bir tanesi. Şu an 24 kişi gözaltında. Bir kısmı toplumun yakından tanıdığı kişiler. Soruşturma sürüyor. Soruşturmanın sonuçlarına göre yeni gözaltılar olabilir" diye konuştu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir