Rize'de doğalgaz zorunlu hale gelecek

Rize'de hava kirliliğine neden olan bölgeler seçilerek buralarda doğalgaz zorunlu hale getirilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

RİZE - Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, kentte diğer yakıt türleri kullanılarak, hava kirliliğine neden olunan bölgeleri seçeceklerini ve buralarda doğalgaz kullanımını zorunlu duruma getireceklerini söyledi.

Halil Bakırcı, Rize'de doğalgaz dağıtım çalışmalarını yürüten Karadenizgaz yetkilileriyle yaptığı toplantıda, temiz hava sahası oluşturmak için Doğu Karadeniz'de ilk doğalgaz kullanan kent olmalarına karşın il merkezi ve birçok sanayi kesiminde henüz doğalgaz kullanılmadığının görüldüğünü bildirdi.

Bu yıl Rize'de bir ilki gerçekleştireceklerini ifade eden Bakırcı, "Şehrimizde hala diğer yakıt türleri kullanılan ve hava kirliliğine neden olunan, vatandaşımızın kafasına kurum yağan bölgeleri seçip buralarda doğalgazı zorunlu hale getireceğiz. Bu, lafta kalmayacak. Bununla ilgili düzenleme için belediye meclisinde karar alacağız. Şehrimizin temiz hava sahası ve geleceği için buna ihtiyaç var" dedi.

Doğalgazın il merkezinde dağıtım çalışmalarının sürdüğünü anlatan Bakırcı, bu yıl Ziraat yokuşu, Şeytan sokağı ve Orta Cami'den Yeniköy mahallesine uzanan hatta çalışmaların sürdürüleceğini kaydetti.

Karadenizgaz Bölge Müdürü Recep Ünver ise Rize'de bu yıl yaklaşık 15 kilometre dağıtım şebekesiyle 10 kilometre servis hattı bağlantısı yapacaklarını, böylece 25 kilometrelik yeni hat döşeyeceklerini bildirdi.

Rize'de doğalgazı bu yıl 5 bin 600 konuta ulaştırmayı umduklarını ifade eden Ünver, ayrıca altyapı çalışmalarını koordinasyonlu bir biçimde yürüterek en az rahatsızlığa neden olmayı istediklerini dile getirdi.