RK, 10 çimentocuyu soruşturuyor

Rekabet Kurumu, Doğu, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Karadeniz bölgeleriyle Adana’da çimento sektöründe faaliyet gösteren on teşebbüse soruşturma açtı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Doğu, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Karadeniz bölgeleriyle Adana’da çimento sektöründe faaliyet gösteren on teşebbüse soruşturma açıldı.

Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Rekabet Kurulu 16 Aralık 2010 tarihli toplantısında Kars Çimento San. ve Tic. A.Ş., Aşkale Çimento Sanayi T.A.Ş., Yurt Çimento San. ve Tic. A.Ş., Limak Çimento San. ve Tic. A.Ş., Elazığ Altınova Çimento Sanayi Tic. A.Ş., Çimko Çimento ve Beton San. Tic. A.Ş., Çimsa Çimento Sanayi ve Tic. A.Ş., Adana Çimento Sanayii T.A.Ş., KÇS Kahramanmaraş Çimento Beton San. ve Madencilik İşletmeleri A.Ş. ve Mardin Çimento Sanayii ve Ticaret A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

Soruşturma, anılan teşebbüslerin Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri ile Adana ve Doğu Karadeniz Bölümlerinde çimento pazarında fiyatların artırılması, pazar ve müşteri paylaşımı ile piyasa koşullarına ilişkin bilgilerin değişimi gibi rekabeti kısıtlayıcı eylemlerde bulunarak 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. Maddesini ihlal edip etmediklerinin tespiti amacıyla başlatıldı."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir