RK, 44 Peugeot bayisi hakkında para cezası uygulayacak

Rekabet Kurulu Rekabetin Korunması Hakkında Kanunu ihlal edip etmediklerinin tespiti için 8 Ocak 2009'da başlattığı soruşturmayı tamamladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Rekabet Kurulu, Peugeot Türkiye Bayi Konseyi'ne üye 56 Peugeot bayisi hakkında, Rekabetin Korunması Hakkında Kanunu ihlal edip etmediklerinin tespiti için 8 Ocak 2009'da başlattığı soruşturmayı tamamladı.

Kurul, 44 Peugeot bayisinin rekabeti kısıtlamaya yönelik faaliyetleri nedeniyle ihlalde bulunduğu, 12 bayinin ise ihlalinin olmadığına "oybirliğiyle" karar verdi. Söz konusu karar için Danıştay yolunun açık olduğu belirtildi.

İhlali bulnmayan 12 bayi

Aloğlu Turizm ve Tic. A.Ş., Amca Otomotiv Madeni Yağlar Nakliye San. ve Tic. Ltd. Şti., Arıner Otom. Petrol Ürün. Tekstil San. Tic. Ltd. Şti., Çakmaklı Otomotiv Kuyumculuk Yatçılık İnş. Tur. Paz. Tic. San. Ltd. Şti., Demaks Oto Servis Hizmetleri ve Tic. A.Ş., Demirbek Oto Yedek Parça Tamir Bakım Servisi ve Tic. Ltd. Şti., Erler Oto Servisi San. ve Tic. Ltd. Şti., Fatih Motorlu Taşıtlar San. Tic. Ltd. Şti., Halil Öztürk Otomotiv San. Tic. Ltd. Şti., Kahyaoğulları Otomotiv Tur. Pet. Paz. Tic. ve San. Ltd. Şti., Özçete Otomotiv İnş. San. ve Tic. A.Ş., Özdemirler Otomotiv İnş. İlaç San. ve Tic. Ltd. Şti.'nin Rekabetin Korunması Hakkında Kanunun ilgili 4. maddesini ihlal etmediklerine oybirliğiyle karar verildi.

Yasanın "Rekabeti Sınırlayıcı Anlaşma, Uyumlu Eylem ve Kararlar" başlıklı 4. maddesi, "Belirli bir mal veya hizmet piyasasında doğrudan veya dolaylı olarak rekabeti engelleme, bozma ya da kısıtlama amacını taşıyan veya bu etkiyi doğuran yahut doğurabilecek nitelikte olan teşebbüsler arası anlaşmalar, uyumlu eylemler ve teşebbüs birliklerinin bu tür karar ve eylemleri hukuka aykırı ve yasak" olduğu hükmünü içeriyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir