RodiMood, bu yıl 18 mağaza daha açacak

Yılsonunda 240 milyon lira ciro hedefi koyan şirket, önümüzdeki yıl komşu ülkelerden birinde mağaza açacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – RodiMood, 152 olan mağaza sayısını 2010 yılı sonunda 170'e çıkarmayı planlıyor.

"Üretim bizi hantallaştırıyordu" RodiMood Üst Yöneticisi (CEO) Ahmet Can, ileriye dönük hedefleri doğrultusunda 2009 yılında mağazalarını değiştirmenin gerekli olduğuna karar verdiklerini bildirdi.

Can, 2006 yılında yaptıkları stratejik hedef planı ile iki yılda iki kat büyüdüklerinin altını çizerek, "2010 yılı sonunda 152 olan mağaza sayımızı 170'e, 118 milyon lira olan ciromuzu da 240 milyon liraya çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

Yüzde 200 büyüme hedefliyor

RodiMood olarak, 2011'de yüzde 200 büyüme hedeflediklerini dile getiren Can, şunları kaydetti:

"En büyük yatırımı iletişim teknolojilerine yapıyoruz. Sadece bu alanda yaptığımız yatırım son 2 yıl içerisinde 2 milyon dolar. İki yılda mağaza alanında yaptığımız yatırım ise 20 milyon dolar. Değişim sürecinde harcadığımız rakam bu. Metrekaremizi de üçe katladık. Pazarda oyuncu sayısı her geçen gün artıyor."

Yurtdışında mağaza açacak

Can, yurt dışından taleplerin de bulunduğunu belirterek, "İlişkilerimizi sıcak tutuyoruz. Niyetimiz 2011 yılında bir sürpriz yaparak, komşu ülkelerden birinde mağazalaşmaya gitmek. Bu ülkeler Ukrayna, Azerbaycan ve Suriye olabilir" dedi.

"Yards" markasını da nadasa bıraktıklarını anlatan Can, 2012 yılında bu marka için de yeni bir atılım gerçekleştireceklerini söyledi.

Ahmet Can, ağustos sonunda açılacak mağazalarla birlikte 162 mağazaya ulaşmış olacaklarını vurgulayarak, 67 bin metrekarede hizmet vereceklerini ve çalışan sayılarının bin 850 civarında olacağını dile getirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir