Romanlar tek katlı bahçeli ev istiyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

TEKİRDAĞ - Trakya Roman Halk Dansları Müzisyenler ve Kültür Derneği Başkanı İlhan Palaoğlu, "Devletimiz tarafından 'Kentsel Dönüşüm' kapsamında uygulanacak projede, tek katlı ve bahçesi olan evler istiyoruz. Yüksek ve çok katlı binalar bizi mutlu etmez" dedi.

Palaoğlu, Romanlar'ın yıllardır Çorlu'nun Hıdırağa Mahallesi'nde barış ve kardeşlik duygularıyla yaşadığını söyledi.
Mahalledeki 2 bin hanede toplam 8 bin nüfusun bulunduğunu belirten Palaoğlu, "Mahalledeki birçok gecekondu ev, eski yapılardan oluşuyor. Bu durumda yaşayan Roman vatandaşlarımızın çocukları da çok iyi şartlarda yetişmiyor" diye konuştu.
Mahallede altyapı bulunmadığı için yağış sonrası sel oluştuğunu da anlatan Palaoğlu, Romanlar'ın zor şatlarda yaşam mücadelesi verdiğini savundu.

100 metrekarelik bahçede 4 hane

Bulundukları bölgede, "çarpık bir yapılaşmanın" olduğunu belirten Palaoğlu, "kentsel dönüşüm" kapsamındaki çalışmalarla sorunlarının ortadan kalkacağını söyledi.
Yaklaşık 100 metrekarelik bahçede 3 veya 4 hanenin birlikte yaşadığını vurgulayan Palaoğlu, "Romanlar olarak daha rahat, sağlıklı ve insani koşullarda yaşayacağımız evler ve semtlerin oluşturulmasını istiyoruz" diye konuştu.

"Tek katlı ve bahçesi olan evler istiyoruz"

Romanlar'ın rahat yaşam tarzını seven insanlar olduğunu ifade eden Palaoğlu, şunları kaydetti:
"Bugünkü yaşam alanları tek katlı müstakil evlerden oluşuyor. Vatandaşlarımız burada rahat olduklarını söylüyor. Devletimiz tarafından 'Kentsel Dönüşüm Yasası'yla uygulanacak projede, tek katlı ve bahçesi olan evler istiyoruz. Yüksek ve çok katlı binalar bizi mutlu etmez. Bizim insanımız daha çok müstakil evlerde yaşamayı tercih eder. Bu nedenle devletimizden bu tür bir çalışma istiyoruz."
Hıdırağa Mahallesi Kore Spor Kulübü Derneği Başkanı Hakan Ergör de çocuklarının yeni yapılacak yaşam alanlarındaki spor tesislerinde spor alışkanlığı kazanarak yetişmelerini istediklerini kaydetti.