Rönesans, Rusya oteli için IHG ile anlaştı

Rusya'nın ikinci, St.Petersburg'un ilk CrownePlaza'sı olacak projenin açılışı 31 Mart 2011'de yapılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Rusya'da birçok yatırıma imza atan Rönesans Holding, yeni yatırımı olan 195 odalı otel projesinin işletme anlaşmasını 1 Ekim Cuma günü, InterContinental Hotel ile imzalayacak.

Rönesans Holding yaptığı açıklamada, St. Petersburg'daki otel yatırım projesinde operatör olarak Inter Continental ile anlaşacağını bildirdi.

İmza töreni 1 Ekim Cuma günü, Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak ve Inter Continental Hotels Group (IHG) Genel Müdürü Jennifer Fox'un katılımıyla St.Petersburg Yusupovskiy Sarayı'nda yapılacak.

Otel, InterContinental bünyesindeki 7 farklı markadan biri olan 4 yıldızlı Crowne Plaza olarak işletilecek.

Projenin yüzde yüz Rönesans Holding yatırımı olduğunun altının çizildiği açıklamada, otelin St.Petersburg'un merkezinde Ligovsky caddesi üzerinde, şehrin en popüler ve turistik caddesi olan Nevskiye Caddesi ile Moskovsky tren istasyonuna 200 metre mesafede olduğu belirtildi.

Projenin 2 bloğu otel, 2 bloğu ofis olmak üzere 4 bloktan oluştuğu, yatırım maliyetinin ise 60 milyon euroya ulaştığı kaydedildi.

Açıklamaya göre, Rusya'nın ikinci, St.Petersburg'un ilk CrownePlaza'sı olacak projenin açılışı 31 Mart 2011'de yapılacak. 10 katlı olan projenin toplam kapalı inşaat alanı 24 bin 500 metrekare. 

Toplam 195 odası bulunan otelde 14 deluxe, 3 suit odanın mevcut olduğu, 3 farklı oda konseptinin uygulandığı, standart otel odasından farklı bir anlayış ile tasarlandığı belirtildi. Otelin 5 toplantı salonu, konumuyla kültür ve kongre turizmine hizmet verebileceği, iş toplantılarının yapılabileceği kaydedildi.

Açıklamada, InterContinental Hotels Group'un (IHG) 100'den fazla ülkede 650 bin yatak kapasitesi ve bünyesindeki 7 farklı markayla dünyanın sayılı otel operatörleri arasında olduğu ifade edildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir