RTGD, Medya Oscarları'nı verdi

Rixos'ta düzenlenen törende siyaset, medya ve sanat dünyası bir araya geldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Radyo Televizyon Gazetecileri Derneğinin (RTGD) "2009 Medya Oscarları Ödülleri" sahiplerini buldu.    

Rixos Otel'de düzenlenen ve siyaset, medya ve sanat dünyasını bir araya getiren ödül törenine, Devlet Bakanı ve Başbakan yardımcıları Bülent Arınç ve Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, AK Parti Genel Başkan yardımcıları Hüseyin Çelik, Hüseyin Tanrıveri, Abdulkadir Aksu ve Necati Çetinkaya, DSP Genel Başkanı Masum Türker, MHP Grup başkanvekilleri Oktay Vural ve Mehmet Şandır, MHP Genel Başkan Yardımcıları Faruk Bal ve Tunca Toskay, Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, Ankara Sanayi Odası Başkanı Sinan Aygün katıldı.

Karadeniz yöresi türküleri ile başlayan ödül töreninde, TRT 1 kanalında yayınlanan "Ferhat Göçer ile..." adlı programı ile "2009'un En İyi Müzik Eğlence Programı" ödülünü alan sanatçı Ferhat Göçer, sevilen parçalarını seslendirdi. Göçer, ödülünü Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın elinden aldı.

Arınç, ödülü verirken yaptığı konuşmada, RTGD'nin "ciddi ve titiz" inceleme sonunda en çok takip edilen programları ödüllendirdiğini belirterek, TRT'nin 4 ayrı dalda ödül alacağını ve bu nedenle büyük bir gurur yaşadığını kaydetti.

Törende, "Yılın Ana Haber Bülteni" seçilen Kanal D Ana Haber'in ödülünü Mehmet Ali Birand'a Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek verdi.

Yerel medyayı özendirmek için verilen "Yılın En İyi Yerel Televizyonu" ödülüne Yeniasır Televizyonu-İzmir layık görüldü. Yeniasır Televizyonu Genel Yayın Müdürü Mehmek Akyağ, ödülü Kültür ve Turizm Bakanı Günay'ın elinden aldı.

Yılın Haber Kanalı ödülü, CNN Türk televizyonuna verildi. CNN Türk'ün ödülü de Birand'a takdim edildi.

Toroğlu: Bu ülke enteresan bir ülke

Lig TV'de yayınlanan "Maraton" programı "Yılın En İyi Spor Programı" ödülüne layık görülürken, program sunucuları Erman Toroğlu ve Şansal Büyüka ödülü MHP Genel Başkan Yardımcısı Toskay'ın elinden aldılar.

Toroğlu, ödülü alırken, Rixos Oteli'nin bulunduğu binanın Emekli Sandığı'nın binası olduğunu anımsatarak, 60'lı yıllarda bu binanın yapımında çalıştığını belirtti. "Türkiye, enteresan bir ülke" diyen Toroğlu, "Bu ülke başbakanını asıyor, ama daha sonra havaalanına, caddeye ismini veriyor. İnsanları hapse atıyor, sonra başbakan yapıyor. Bu ülke öyle enteresan bir ülke ki, bana önce kol saati veriyor, sonra ödül" diye konuştu.

Şansal Büyüka da, ödülü Erman Toroğlu'na armağan ettiğini belirterek, "Bu da Maraton'un finali olsun" dedi.

"Yılın En İyi Yarışma Programı", Show TV'de yayınlanan "Wipeout" yarışmasına verildi. Yarışmanın sunucusu Asuman Krause ödülünü AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'ten aldı.

"Yılın En İyi Dizisi" ödülünü Show TV'de yayınlanan "Bu Kalp Seni Unutur Mu?" aldı. Ödül, dizinin oyuncuları Melis Birkan ve İsa Saygın'a ödülü Devlet Bakanı Hayati Yazıcı tarafından verildi.

"Yılın Radyosu" ödülü TRT FM'e, "Yılın En İyi Belgeseli" ödülü "Keşke Olmasaydı" programı ile Kanal 24'e, "Yılın En İyi Kadın Oyuncusu" ödülü ATV'de yayınlanan "Canım Ailem" dizisindeki rolüyle Şebnem Bozoklu'ya, "Yılın En İyi Erkek Oyuncusi" ödülü Kanal D'de yayınlanan "Hanımın Çiftliği" dizisi oyuncusu Mehmet Aslantuğ'a takdim edildi.

"Yılın Sabah Programı" ödüne TRT'de yayınlanan "Günbe Gün"ün programı layık görülürken, ödülü programın sunucusu Sabiha Akdemir aldı.

"RTGD Cengiz Polatkan Jüri Özel Ödülü", "Yılın Radyo DJ"si dalında verildi. Bu ödüle de Ceyhun Yılmaz değer görüldü.

Ödül töreninin ardından RTGD Başkanı Metin Özkan, protokolde bulunan bazı isimleri sahneye davet ederek, gecenin sunucusu Erkan Tan'a ödülünün verilmesini istedi.

Genç: Haz etmediğim kişiler var

Sahneye çağrılan Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, "Ödülü verenler arasında hak etmeyenler, haz etmediğim kişiler var" diyerek, bu kişilerden birinin de Bülent Arınç olduğunu söyledi. Bu sözlerin ardından Metin Özkan, Genç'in elindeki mikrofonu alarak, "Bu hareketler size yakışmıyor" dedi. Kamer Genç daha sonra sahneden inerek salonu terk etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir