Rum yönetimi savunma bütçesini azaltıyor

Rum yönetimi, 2011 yılı savunma bütçesini, 10 milyon euro azalttı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
LEFKOŞA - Kıbrıs Rum yönetimi, 2011 yılı savunma bütçesini, bu yıla oranla 10 milyon euro azalttı.
Alithia gazetesi, savunma bütçesinin 2011'de, 2010'dakinden 10 milyon euro daha az olacağını, Rum Milli Muhafız Ordusu'nun (RMMO) ihtiyacı olan bazı mühimmat ve yedek parçalar dışında hiçbir askeri teçhizat satın alınmayacağını yazdı.
Gazeteye göre, 2010'da silahlanma için 115 milyon euro harcama öngörülürken 2011 yılı için 105 milyon euro harcama öngörülüyor.
Bu meblağın 63 milyon euroluk bölümü, daha önce satın alımı yapılan teçhizatın ödemeleri; geriye kalan 42 milyon euroluk bölümü de RMMO'nun idamesi amacıyla kullanılacak.
Savunma Bakanı Kostas Papakostas'ın rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı bakanlığının 2011 bütçesinin görüşüldüğü Rum Milli Meclisi Savunma Komitesi toplantısına katılan Savunma Bakan Vekili ve Sağlık Bakanı Hristos Patsalidis, "2011'de savunma (silahlanma) için öngörülen bütçedeki rakamların azaldığını, ancak bunun, Rum Milli Muhafız Ordusu'nun (RMMO) savaş kabiliyeti ve operasyonel hazırlık durumunu azaltmadığını" söyledi.
Pashalidis, önemli olanın bütçede görünen rakam değil, öngörülen harcamaların gerçekte hayata geçirilmesi olduğunu ifade ederek, 2009 yılında öngörülen bütçenin, son 5 yıla oranla, yüzde 80 oranında pratiğe geçirildiğini, 2010'da ise Savunma bütçesinin gerçekte uygulanma oranının yüzde 90 olduğunu kaydetti.
Bu konularda ilginizi çekebilir