Rus heyet olay yerinde

Rus Büyükelçi Andrey Karlov'un öldürülmesi sonrası Rusya'dan gelen 18 kişilik uzman kriminal ve olay yeri inceleme ekibi incelemelerde bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rusya Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, dün Çankaya'da katıldığı bir sergide uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Rusya'dan olay üzerine aralarında savcı, psikolog ve otopsi uzmanlarının da bulunduğu 18 kişilik bir heyet bugün başkente geldi.

Olayın ardından bugün saat 11.00 da Esenboğa Havalimanı'na özel bir uçakla gelen Rusya Federasyonu'ndan uzman ekip Keçiören Adli Tıp Kurumu'na gelerek büyükelçi Karlov'un cesedinin otopsisine girdi.

Aralarında savcı, kriminal uzmanları, psikologlar ve olay yeri inceleme uzmanı olan 18 kişilik ekip, Türkiye'den otopsiye giren ekiple bir toplantı yaptı ve otopsiye girdi.

Rus uzman ekip daha sonra polis eskortu eşliğinde olay yeri olan Çağdaş Sanatlar Merkezi'ne gelerek burada bulunan Cumhuriyet Savcısı ve Türk olay yeri inceleme ekibinden bilgiler alarak, olay yerinde geniş çaplı bir incelemede bulundular.

Bugün tören düzenlenecek

Büyükelçi Karlov için bugün Esenboğa Havalimanı'nda bir cenaze töreni düzenlenerek, Rusya'dan gelen özel uçakla Moskova'ya gönderilmesi öngörülüyor.