Rus turistte vize bereketi yaşanacak

TÜROFED Başkanı Bulut, "Bu yıl Rus turist sayısı 3.5 milyonu aşar" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA  - Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut, "Bu yıl, Rusya'dan gelecek turist sayısının 3.5 milyonu aşması sürpriz olmayacak" dedi.

Barut, yaptığı yazılı açıklamada, ITB Berlin Turizm Fuarı'nın hemen ertesinde 16-19 Mart tarihleri arasında Rusya'nın başkenti Moskova'da organize edilen ve dünyanın sayılı turizm etkinlikleri arasında yer alan Moskova MITT Turizm Fuarı'nın da Türk turizm sektörünün yüzünü güldürdüğünü belirtti.

Barut, 1254 metrekarelik alanda kurulan Türkiye standının, burada yer alan kuruluşlarca gerçekleştirilen sunum ve etkinliklerle turizm profesyonelleri ve diğer katılımcıların büyük ilgisini çektiğini kaydetti. Barut, geçen hafta gerçekleştirilen ITB Berlin Turizm Fuarı'nda Türk turizmi adına edindikleri olumlu izlenimlerin, Türkiye'ye Almanya'dan sonra en çok ziyaretçi gönderen ikinci ülke konumunda olan Rusya'da gerçekleştirilen MITT Fuarı ile daha da pekiştiğini bildirdi.

Geçen yıl 3 milyon 107 bin Rus turistin Türkiye'yi ziyaret ettiğine işaret eden Barut, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Nüfusunun yaklaşık yüzde 80'inin tatil amaçlı yurt dışına çıkmadığı tahmin edilen ve Türkiye açısından çok önemli bir pazar konumunda olan Rusya'da Türkiye'ye yönelik ilginin artışından mutluyuz. Bu olumlu izlenimlerin yanı sıra Rusya vatandaşlarının Türkiye'ye klasik geliş tarihlerini Mayıs ayından Şubat ayına kadar öne almış olmaları da Türk turizm sektörü için çok önemli bir gelişmedir. Bu, Rus turistlerin deniz, kum ve güneşin yanı sıra kış, kültür, termal gibi Türkiye'deki diğer turizm türlerine yönelik ilgilerinin arttığının da göstergesidir. Bu yıl, Rusya'dan gelecek turist sayısının 3.5 milyonu aşması sürpriz olmayacak."

Bu konularda ilginizi çekebilir