Rusya için büyüme tahmini yüzde 4,2'ye indi

Dünya Bankası, büyüme tahminini yüzde 4,5'ten yüzde 4,2'ye indirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MOSKOVA - Dünya Bankası, Rusya için 2010 yılı büyüme tahminini yüzde 4,5'ten yüzde 4,2'ye indirdi.

Dünya Bankası'nın yayımladığı rapora göre, petrol fiyatlarındaki belirsizlik ve ılımlı küresel büyümeyi gerekçe göstererek Rusya için 2011 yılı büyüme tahmini ise yüzde 4,8'den 4,5'e çekti. Banka, ülke ekonomisinde 2012 yılında ise yüzde 3,5 oranında büyüme beklendiğini ifade etti.

Banka raporunda, Rusya için mali risklerin arttığına dikkat çekerek, ülkede bu yılın ilk çeyreğinde tahmin edilenin altında bir hızda toparlanma kaydedildiğini ve küresel ekonomik toparlanma üzerinde tehlikelerin hala devam ettiğini vurguladı.

Rusya'da 2010-2011 yılı için büyüme hızının sınırlı olacağı ifade edilen raporda, büyümenin tüketim harcamalarındaki artışa ve özel sektör için uzun vadeli kredilerdeki toparlanma hızına bağlı olduğuna dikkat çekildi.

Raporda ayrıca, Rusya Merkez Bankası'nın bu yıl yükselen enflasyona karşı reaksiyon göstermesi gerekebileceğine de işaret edildi.

Dünya Bankası Haziran ayında yayımladığı raporunda, Rusya için 2010 yılı büyüme öngörüsünü yüzde 5-5,5 aralığından yüzde 4,5'e çekmişti. Rusya Hükümeti ise bu yıl ekonominin yüzde 4 oranında büyüyeceğini tahmin ediyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir