Rusya, IŞİD'e ait 8 hedefin vurulduğunu açıkladı

Rusya Savunma Bakanlığı: 'Terör örgütü IŞİD'e ait 8 hedef vuruldu'

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rus savaş uçaklarının, Suriye'de terör örgütü IŞİD'e ait 8 hedefi vurduğu bildirildi.  

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Suriye'deki Himeymim Hava Üssü'nden kalkan jetlerin, IŞİD'e ait sekiz hedefi vurduğu belirtildi. 

Açıklamada, hava operasyonunda, IŞİD'e ait silah, mühimmat ve yakıt depoları, araç ve iletişim merkezlerinin hedef alındığı ve dağlık alanda bulunan komuta merkezi gibi noktaların tamamen imha edildiği kaydedildi.  

Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, hedeflerin, keşif uçuşları ve Suriye tarafından alınan bilgilerin kontrol edilmesinin ardından vurulduğunu söyledi. Konaşenkov, sivil alt yapının bulunduğu yerlere atış yapılmadığını ifade etti.

saldiri-004.jpg 

Rus savaş uçakları muhalifleri vurdu iddiası

Öte yandan Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi, Humus ve Hama'da muhaliflerin kontrolündeki bölgelere düzenlenen bombalı saldırıların Rus savaş uçakları tarafından yapıldığını açıkladı. Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC), Rus savaş uçaklarının Suriye'nin Humus ve Hama kentlerindeki muhaliflerin kontrol ettiği bölgeleri vurduğunu duyurdu. LCC, açıklamasında Rus ordusuna ait savaş uçaklarının Humus'un Telbise ve Rastan ilçeleriyle Mukramiye ve Zafaraniye beldelerine saldırdığını ifade etti.

Bu arada Humus Medya Merkezi, saldırılarda 32 sivilin hayatını kaybettiğini duyurdu. 

Humus Medya Merkezi'ne göre, Rus uçakları Hama'nın El Latamne bölgesindeki muhalif Tecmu İzzet Lilah grubuna ait bir merkeze de saldırdı.

Saldırıda ölen ya da yaralanan olup olmadığına ilişkin bilgi verilmedi.

saldiri1.jpg

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde Rus savaş uçaklarının sivil halkı vurduğu iddia edildi.

SMDK Başkanı Hoca: 36 sivil hayatını kaybetti

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Halid Hoca, Rus savaş uçakları tarafından Suriye'nin Humus kentine düzenlenen saldırıda 36 sivilin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Hoca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Rus savaş uçaklarının, Humus kentinin kuzeyinde vurduğu tüm hedeflerin sivil olduğunu belirtti.

IŞİD ve El Kaide'nin bulunmadığı hedeflere düzenlenen hava saldırısı sonucu 36 sivilin hayatını kaybettiğini ifade eden Halid Hoca, Rusların bombaladığı bölgelerde IŞİD ile bir yıl önce savaşıldığını ve IŞİD'in bölgeden uzaklaştırıldığını bildirdi.

Hoca, vurulan hedefleri ve yaşamını yitiren sivil sayısını ise "Talbiseh (17), Alzafaraneh (11), Alrastan (6), Almukaramiyeh (1), Alghanto (1)" şeklinde duyurdu.

suriye.jpg

Rus savaş uçaklarının bombaladığı Talbiseh, Alzafaraneh ve Alrastan'da IŞİD militanları bulunmuyor