Rusya, NATO ile yeniden temasa geçti

NATO ve Rusya arasındaki olası işbirliği alanlarının denizde arama-kurtarma operasyonları, terörle mücadele ve Afganistan'dan oluşacağı belirtildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MOSKOVA- Rusya, Gürcistan savaşı sonra NATO ile dondurduğu ilişkileri yeniden başlatmaya hazır olduğunu açıkladı.

Rus İnterfaks ajansı, Rusya Genelkurmay Başkanı Nikolay Makarov'un Moskova'da temaslarda bulunan NATO Askeri Komitesi Başkanı Amiral Giampaolo Di Paola ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, "Biz yeniden günümüz sorunlarına ve uluslararası güvenliğe yönelik tehditlere birlikte karşılık vermeye ve var olan sorunlara karşılıklı kabul edilebilir bir çözüm bulmaya hazırız" ifadesini kullandığını duyurdu.

Makarov, Rusya'nın Afganistan'a kargo geçişlerine izin vermeye devam edeceğini belirterek, "Rusya'nın ve NATO'nun bu bölgedeki uzun vadeli çıkarları örtüşüyor. Biz uluslararası gücün burada başarılı olmasını istiyoruz" diye konuştu.

Di Paolo da yaptığı açıklamada, NATO'nun önümüzdeki birkaç ay içinde Rusya ile 2011 yılında yapılacak ortak faaliyetlere yoğunlaşan bir program hazırlayacağını belirterek, NATO ve Rusya arasındaki olası işbirliği alanlarının denizde arama-kurtarma operasyonları, terörle mücadele ve Afganistan'ın oluşturacağını vurguladı.

 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir