Rusya tahıl ihracatını revize edebilir

Şuvalov, bu sene ekinlerin toplanmasının ardından hasılatın durumuna göre tahıl ihracat yasağını gözden geçirebileceklerini kaydetti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MOSKOVA- Rusya Başbakan Birinci Yardımcısı İgor Şuvalov, ekinlerin toplanmasından sonra ortaya çıkacak verilere göre tahıl ihracat yasağını revize edebileceklerini söyledi.

Şuvalov, Radyo Eko Moskova'ya yaptığı açıklamada, bu sene ekinlerin toplanmasının ardından hasılatın durumuna göre tahıl ihracat yasağını gözden geçirebileceklerini kaydetti.

Ekinlerin toplanmasından kısa bir süre sonra elde edilecek ürünün miktarını ve kalitesini gözden geçireceklerini söyleyen Şuvalov, "İç piyasa için ne kadar ihtiyacımız olacağı hesabını yaptıktan sonra ihracat olasılığını düşünebiliriz" dedi.

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, dün ülkedeki kötü kuraklık şartları yüzünden tahıl ve tahıl ürünleri ihracatını geçici olarak iptal ettiklerini açıklamıştı. Rusya'nın tahıl ihracatı yasağı 15 ağustostan itibaren yürürlüğe girecek.

Rusya, son 130 yılın en sıcak yaz ayını yaşarken, sıcakların yol açtığı kuraklık yüzünden Tarım Bakanlığı 2010 yılı tahıl tahminini 90 milyon tondan 70-75 milyon tona indirmişti. Rusya'da çok sayıda çiftçinin ürününün kuruduğu ve çok sayıda çiftçinin iflasın eşiğinde olduğu bildiriliyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir