”Rusya'yla ticari sorunlar 10 güne kadar çözümlenecek”

Satıcı, Rusya ile Türkiye arasında ticari ilişkilerde yaşanan sorunları Erdoğan'a aktardığını kaydetti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, Rusya ile Türkiye arasında ticari ilişkilerde yaşanan sorunları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a aktardığını bildirdi. Satıcı, "Rusya sorununu sayın Başbakan'a aktardım. Sanırım bir hafta, 10 güne kadar çözümlenecek" dedi. 

TİM Başkanı Oğuz Satıcı, 9 Eylül tarihinde yapılacak TİM Genel Kurulu öncesi ihracatçı birlikleri başkan ve yöneticileri ve ihracatçılarla görüşerek, TİM Başkan Adayı Mehmet Büyükekşi'ye destek aramak üzere Antalya'ya geldi. 

Satıcı ve TİM Başkan adayı Büyükekşi, Anadolu Park Restoran'da Antalya İhracatçı Birlikleri ve Kesme Çiçek İhracatçı Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, Antalya Yaş Meyve Sebze İhracatçı Birliği Başkanı Mustafa Satıcı, Antalya Tekstil ve Ham Maddeleri İhracatçı Birliği Başkanı Azize Kalkavan ile bazı ihracatçılarla bir araya geldi. 

TİM başkan adayı Büyükekşi'ye destek isteyen Satıcı, Antalyalı ihracatçıların sorunlarını da dinledi. 

Antalya Tekstil ve Ham Maddeleri İhracatçı Birlikleri Başkan Vekili Ramazan Atılgan, 100 milyar dolarlık ihracat yapan birliğin temsilcilerinin mecliste olmaması nedeniyle sorunlara duyarsız kalındığını öne sürdü. İstihdam, işsizlik, yatırım ve rekabet ortamının sağlanamadığını belirten Atılgan, sıkıntılara karşı dik durulmaz ve sorunların çözülmemesi halinde çalışacak işçi bulamayacaklarını ve tekstil fabrikalarını kapatacak duruma geleceklerini belirtti. Ekonomide gerçeklerin konuşulmadığını, bu nedenle de sıkıntıların aktarılmadığını ifade eden Atılgan, "Her şey güllük gülistanlık gösteriliyor. TİM olarak kendi işimize bakalım. Parti, politika yapmayalım" dedi. 

"Herkese çare olmaya başladık"

TİM Başkanı Oğuz Satıcı, Karadeniz, Ege, Akdeniz ve diğer bölgelerdeki ihracatçıların sorunlarının farklı olduğunu söyledi. Rusya sınır kapılarında 10 binden fazla TIR'ın beklediğini anlatan Satıcı, geçtiğimiz hafta cuma günü Rize'de bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek Rusya ile yaşanan sorunu aktardığını bildirdi. Bölgelerdeki sorunların çok ağırlaştığını ifade eden Satıcı, "46 bin üyemiz var. Görevde bulunduğumuz sürece tüm kanalları açık bıraktık. Herkese çare olmaya başladık. Rusya ile yaşanan sıkıntı, bu ülkedeki zincir mağazalara da yansıdı. Başbakan Erdoğan'a tüm sorunları tüm çıplaklığıyla anlattım" dedi.