Rüzgar etkisini artırıyor

Türkiye geneli sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmezken, Marmara ve Kuzey Ege'de rüzgar şiddetini artırıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, öğleden sonra Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Sinop ve İnebolu ile Kırklareli'nin kıyı kesimleri hafif yağmurlu geçecek. Marmara'nın kuzey ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu bölgesi ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığı Türkiye genelinde mevsim normalleri civarında seyredecek.

Marmara'ya fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, dün yurdun Kuzey Ege ve Marmara bölgelerinde fırtına beklendiğini duyurmuştu. Etkili olan fırtınanın bugün de sürmesi beklenirken cuma sabah saatlerine kadar devam edeceği bildirildi.

Buzlanma ve don  uyarısı

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı.

Sis uyarısı

Marmara'nın kuzey ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu bölgesi ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı.

Bazı illerde hava durumu

Ankara: Parçalı bulutlu. (4)

İstanbul: Parçalı yer yer çok bulutlu. (13)

İzmir: Parçalı yer yer çok bulutlu. (12)

Adana: Parçalı bulutlu. (18)

Antalya: Parçalı yer yer çok bulutlu. (18)

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, yarın öğleden sonra hafif yağmurlu. (11)

Erzurum: Parçalı bulutlu. (-1)

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu. (12)

Bölgelerde hava durumu

Marmara: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Kırklareli'nin kıyı kesimleri hafif yağmurlu geçecek. Bölgenin kuzey ve doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte sabah saatlerinde bölgenin güneydoğusunda hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli esecek.

Ege: Parçalı yer yer çok bulutlu geçecek. Bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgar; Kuzey Ege Kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli esecek.

Akdeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu geçecek. Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte sabah ve gece saatlerinde hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı bulutlu geçecek. Bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra Sinop çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı ilçeleri hafif yağmurlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra bölgenin kıyı kesimleri hafif yağmurlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı bulutlu, bölgenin güneydoğusu yer yer çok bulutlu geçecek. Bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte kuzeydoğu kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.