Saatlik hava tahminleri 'cep'e gelecek!

Meteoroloji tarafından başlatılan yeni bir çalışma ile artık yola çıkan vatandaşlar, güzergahlarındaki hava tahminlerini, saatlik olarak öğrenebilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
TRABZON - Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından, Karayolları Tahmin Sistemi’nin cep telefonlarında kullanılabilmesi için çalışma başlatıldı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Tahminler Dairesi Başkan Vekili Mehmet Fatih Büyükkasabbaşı, sistemin ilk olarak 2007 yılında başlatıldığını söyledi.
Büyükkasabbaşı, sistemin kurumun internet sitesinde 2010 yılında uygulandığını ifade etti.
Büyükkasabbaşı, "Uygulama ile birlikte vatandaşlar bir yerden başka bir yere giderken, güzergahtaki hava tahminlerini saatlik olarak öğrenebiliyor" dedi.
Sistemde, yolculuk başlangıç günü, başlangıç saati, nereden nereye gidileceği ve tahmini gidiş sürelerinin yer aldığını ifade eden Büyükkasapbaşı, şöyle devam etti:
"Sayısal hava tahmin modellerini kullanarak geliştirdiğimiz uygulamaya çok büyük ilgi var. Özellikle havaların kritik olduğu dönemlerde siteye yoğun bir ilgi oluyor. Ulaştırma sektöründekiler özellikle bu uygulamayı yakından takip ederek, buradaki bilgilerden yararlanıyor. Sisteme olan yoğun ilgiden dolayı, Karayolları Tahmin Sistemi'nin cep telefonlarında da kullanılması için çalışma başlattık."
Büyükkasapbaşı, bu konuda çalışmaların sürdüğünü vurgulayarak, "Çalışma tamamlandığında, artık yolculuk sırasında herkes cep telefonlarından bu sistemden yararlanarak, yol güzergahlarındaki hava tahminlerini öğrenebilecekler" diye konuştu.
Bu konularda ilginizi çekebilir