Sabancı Holding enerjide iddialı

Gediz Elektrik'i devralmak için karar aşamasına gelinen Enerjisa'da, finansman ihtiyacı için bankalar ile görüşmeler sürüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Selahattin Hakman, Enerjisa olarak Gediz Elektrik Dağıtım AŞ'yi devralmak için değerlendirmelerin sürdüğünü söyledi.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Hakman, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen elektrik dağıtım ihalelerinde İzmir ve Manisa illerini kapsayan Gediz EDAŞ'ı devralmak için değerlendirme yaptıklarını kaydederek, "Henüz net olarak verilmiş bir karar yok" dedi.

Enerjisa, Gediz EDAŞ ihalesinde 1.8 milyar dolar ile ikinci en iyi teklifi vermişti.

Hakman, üçüncü en iyi teklifi verdikleri İstanbul Anadolu yakasında elektrik dağıtımı yapan AYEDAŞ'ı da devralmayı değerlendirebileceklerini de kaydetti. Enerjisa, AYEDAŞ için 1.515 milyar dolar teklif etmişti.

"Finansman için yerli ve yabancı bankalarla çeşitli görüşmelerimiz var. Bu görüşmeler belli bir paket ve miktar için konuşuyoruz tam olarak belli bir bölge için değil" diyen Hakman, "Önceliğimiz elimizde lisansları olan santralleri gerçekleştirmek. Bu arada diğer fırsatlara da bakıyoruz. Bizim 2015 yılına kadar 5,000 MW'lık bir güce ulaşma hedefimiz var. Şu anda önceliğimiz bunu tamamlamak, elimizdeki projelerle ve lisans müracaatlarıyla buna yaklaşmış vaziyetteyiz" diye konuştu.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yeniden ihaleye çıkarılan ve son teklif verme süresi 31 Ekim olan Başkent Gaz için de şartname aldıklarını ifade eden Hakman, "Başkent Gaz ihalesine girmeyi değerlendiriyoruz" dedi.

Hakman, Mavi Akım doğalgaz boru hattı kontrat devri için açılan ihalede de şartname aldıklarını, ancak ihalede sorun bulunduğunu anımsatarak, "Batı Hattı için ihaleye çıkılırsa değerlendireceğiz, şartname alabiliriz" şeklinde konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir