Sabancı Holding'den başsağlığı mesajı

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefatına ilişkin Güler Sabancı bir açıklama yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefatına ilişkin bir açıklama yaptı.

Sabancı açıklamasında şunları kaydetti: "Merhum 9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Türk siyasetine damga vurmuş ve demokrasi yolculuğumuzun birçok noktasında ana aktörlerden birisi olmuştur. Kendisi Türkiye'nin kalkınmasına katkıda bulananları her zaman desteklemiş ve onların yanında yer almıştır. İş dünyası ile her zaman yakın istişare içerisinde olarak,  Türk ekonomisinin gelişmesi için çabalamıştır. Merhum Demirel, ülkemize sunduğu yüksek hizmetlerle ve demokrasi tarihimizde bıraktığı güçlü izlerle uzun yıllar gönüllerde yaşayacaktır. 
Süleyman Demirel Türk ekonomisini büyütmek yolunda Topluluğumuzun geçmişte yaptığı tüm atılımlarda, tesis açılışlarında, temel atma törenlerinde ve Sabancı Üniversitesi'nin kuruluşunda hep yanımızda olmuştur.  Amcam Sakıp Sabancı'yla da çok yakın dostlukları vardı. Örneğin, Sakıp Amcam 1980 askeri darbesinden sonra koyulan siyasi yasakların, 1987 yılında yapılan referandumla kaldırılması döneminde oyunu herkesin gizlediği bir dönemde, "Evet" diyeceğini açıklamıştır. Böylece, yasaklara karşı duruşunu ortaya koyarak, Süleyman Demirel'in siyasete dönmesine katkı sağlamıştır. Demirel'e Allah'tan rahmet diliyorum, Türk halkının başı sağ olsun". 

Sakıp Sabancı'nın Süleyman Demirel hakkındaki sözleri

"'Süleyman Demirel, 50 sene bu memlekete hizmetler vermiştir. Birikimleri var. Süleyman Bey, kendini dünyada ispat etmiş, Fransızlar, İngilizler ona şapka çıkarmış"  (Türkiye Gazetesi 07.05.2000)

"Demirel'in sadece kendisini değil, çevresinde imkanı olan herkesi hayırlar yaptırmak için teşvik eder" (NTV, 18 Ekim 2000)

Bu konularda ilginizi çekebilir