Sabancı Üniversitesi 'lise yaz okulu' açıyor

Dersler, normal bir üniversite sömestrinin akademik ağırlığına denk düşecek şekilde düzenlendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sabancı Üniversitesi, normal bir üniversite sömestrinin akademik ağırlığına denk düşecek şekilde "Lise Yaz Okulu" açacak.

Bütün lise öğrencilerinin başvurabileceği Sabancı Lise Yaz Okulu'nda dersler, normal bir üniversite sömestrinin akademik ağırlığına denk düşecek şekilde düzenlendi.

Lise öğrencilerini Sabancı Üniversitesi Yerleşkesi'nde üniversite dersleriyle tanıştırmayı amaçlayan yaz okuluna katılmak isteyenler, 30 Nisana kadar başvuruda bulunabilecek. Başvuru koşullarını yerine getirip kabul edilen öğrencilerin kaydı ise 14-28 Mayıs tarihlerinde yapılacak.

Öğrenim dili Türkçe olan yaz okulu, 5 Temmuz–6 Ağustos tarihlerinde beş hafta devam edecek.

Dersler, yetkin öğretim üyelerinin konferansları biçiminde işlenecek ve asistanların yönetimindeki küçük problem veya tartışma grupları ile desteklenecek. Her dersin öğrenim kazanımları, Sabancı Üniversitesi lisans programlarının ilk iki yılında alınan benzer derslerin içeriğine denk olacak.

Eğitim süresi boyunca Sabancı Üniversitesi yurtlarında konaklayacak olan öğrenciler, derslerle bağlantılı etkinliklerin yanı sıra yerleşke içerisindeki tam donanımlı spor kompleksinden ve yerleşke yakınındaki bir yüzme havuzundan ücretsiz faydalanabilecek, yaz okulu kapsamında düzenlenecek tüm konser, gösteri, parti, sinema günleri, sosyal kulüp aktiviteleri ve gezilere de ücretsiz katılabilecek.

Öğrencilere 6 Ağustosta yapılacak kapanış töreninde sertifikalarının verilmesiyle son bulacak yaz okulunun 5 bin TL olarak belirlenen katılım ücretinden ve 50 TL tutarındaki başvuru ücretinden elde edilecek gelir, Sabancı Üniversitesi Burs Fonu'na bağışlanacak.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir