Sabancı'ya Legion d'Honneur verilecek

15 Haziran'da Fransa Ekonomi, Sanayi ve Çalışma Bakanı Christine Lagarde Güler Sabancı'ya ödülünü takdim edecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı'ya, Fransız devlet nişanı Legion d'Honneur verilecek.

Sabancı Holding'den yapılan açıklamada, nişanın, 15 Haziran Salı günü Sakıp Sabancı Müzesi'nde gerçekleştirilecek törenle Fransa Ekonomi, Sanayi ve Çalışma Bakanı Christine Lagarde tarafından Güler Sabancı'ya takdim edileceği bildirildi.

Açıklamada, 2002 yılında İtalya tarafından nişan verilen Güler Sabancı'ya 2007 yılında Türkiye–Belçika ekonomik ilişkilerine yapmış olduğu katkılardan dolayı Belçika Senatosu Başkanı Armand de Decker tarafından, "II. Leopold Commander Nişanı" verildiği hatırlatıldı.

Açıklamada ayrıca, 2009 yılında İspanya'nın en üst düzeydeki liyakat nişanı olan "Encomienda De Numero Nişanı"nın, iki ülke ilişkilerine olan katkılarından ötürü, Kral I. Juan Carlos adına düzenlenen bir törenle İspanya Başbakan ikinci Yardımcısı Elena Salgado tarafından Güler Sabancı'ya takdim edildiği, son olarak, Nisan ayında Avusturya'nın en üst düzey devlet nişanı olan "Silbernes Ehrenkreuz der Republik Österreich'ın Avusturya'nın Ekonomi, Aile ve Gençlik Konularından Sorumlu Bakanı Reinhold Mitterlehner tarafından Güler Sabancı'ya verildiği kaydedildi.

 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir