Sabiha Gökçen'de yolcu dostu uygulamaya geçildi

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı terminalinde bulunan iç hatlar hızlı geçiş girişi (fast track) yeni yerine alınırken üstüne konan yeşil ve kırmızı ışıklar sayesinde check-in kontuarlarının daha işlevsel kullanılması amaçlandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme AŞ'den yapılan açıklamaya göre, Türkiye’nin dünyaya açılan en önemli kapılarından biri olan havalimanında yolcuların yaz yoğunluğundan daha az etkilenmelerini sağlamak için yeni uygulamalar devreye giriyor.

İç hatlar uçuşlarında hızlı geçiş hizmetini satın alarak kullanan yolcular, geçişlerini artık iç hatlar giden yolcu asma katında bulunan özel geçiş noktasından yapacaklar.

Asma katta yeni hizmete geçecek bu noktayı kullanan misafirler, böylece satın aldıkları hızlı geçiş ayrıcalığından daha da avantajlı şekilde faydalanacak.

Havalimanı terminal binası içinde bulunan tüm check-in kontuarlarının daha etkili ve verimli şekilde kullanılmalarına olanak sağlayan sinyalizasyon uygulaması da hizmete girdi. İç ve dış hatlarda check-in işlemini yapmak için kontuar önlerinde sırada bekleyen misafirler, üzerinde yanan yeşil ya da kırmızı ışığa göre hangisinin uygun olup olmadığını görebilecek.

Böylece kontuar önlerinde yığılmalar ortadan kaldırılarak, sistemin daha da hızlı hareket etmesine olanak sağlanacak.