Sağanak yağış etkisini sürdürecek

Türkiye'nin genelinde son günlerde devam eden sağanak yağış etkisini sürdürürken, hava sıcaklığı iç kesimlerde 2 ila 8 derece düşüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Doğu Akdeniz, Göller Yöresi, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağış genellikle yağmur ve sağanak şeklinde görülecek. Ayrıca yurt genelinde kuvvetli yağış ve rüzgar uyarıları yapıldı.

İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Afyonkarahisar, Kütahya, Bilecik ve Siirt çevrelerinde karla karışık ve kar şeklinde görülecek yağışlar; Doğu Karadeniz, Van ve Iğdır dışında Doğu Anadolu bölgesi ile Hatay'ın kıyı kesimleri, Adana'nın kuzey ve doğusu, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adıyaman, Diyarbakır ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olacak.

Hava sıcaklığı kuzey ve iç bölgelerde 2 ile 8 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar ise, genellikle batı ve kuzeybatı, doğu kesimleri güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güney Anadolu'da kuvvetli olarak esecek.

Kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların; Doğu Karadeniz kıyı kesimleri, Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Adıyaman, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay'ın kıyı kesimleri ile Adana'nın kuzey ve doğu ilçelerinde kuvvetli olması beklenirken Meteoroloji, "Yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı( ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, kar yağışında çığ riski vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" uyarısı yaptı. 

Bazı illerde hava durumu

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Perşembe) öğle saatlerinde hafif yağmur ve yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı. (6)

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Perşembe) öğle saatlerine kadar yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (13)

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu.(15)

Adana: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; bu sabah saatlerinde kuzey ve doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. (16)

Antalya: Parçalı ve az bulutlu. (18)

Samsun: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı. (14)

Erzurum: Çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı. (5)

Diyarbakır: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinde il genelinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. (8)

Bölgelerde hava durumu

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, bugün sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusu yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar İzmir'in iç kesimleri, Manisa ve Kütahya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Hatay dışında bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar Antalya'nın iç kesimleri ile gece saatlerinde Adana'nın kuzeyi ve Kahramanmaraş çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bugün akşam saatlerine kadar bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle hafif yağmur ve sağanak, kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacak. Rüzgar; bölgenin doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli esecek.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, bugün öğle saatlerine kadar bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, iç kesimlerinin yüksekleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Bugün Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli olması beklenen yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, Gümüşhane, Bayburt ile Artvin'in yükseklerinde ise yoğun kar yağışı şeklinde olacak.

Doğu Anadolu: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde zamanla karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışlar; Malatya ve Elazığ çevrelerinde kuvvetli yağmur, bölgenin kuzeyi ile Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yoğun kar şeklinde olacak.

Güneydoğu Anadolu: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, zamanla Siirt çevreleri karla karışık yağmurlu ve karlı olacak. Yağışlar; sabah saatlerinde Adıyaman, akşam saatlerinde Diyarbakır ve gece saatlerinde Siirt çevrelerinde kuvvetli olacak.