Sağanak yağış uyarısı

Ankara'da kuvvetli gökgürültülü sağanak ve lokal dolu yağışı bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Hava sıcaklığı yurdun doğusunda 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Ankara'da da kuvvetli gökgürültülü sağanak ve lokal dolu yağışı bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan meteorolojik uyarıya göre, Ankara'nın kuzey ve batı kesimlerinde gelişen bulut kütlesinin, öğle saatlerinden itibaren, il genelinde ani kuvvetli rüzgarla birlikte etkili gökgürültülü sağanak ve lokal dolu yağışına neden olabileceği tahmin ediliyor.

Ege, Karadeniz, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Doğu Anadolu, Trakya ile Adana, Mersin, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Çorum, Siirt ve Sakarya'da  ise aralıklarla görülecek sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların; Güney ve İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Bolu, Karabük, Isparta, Burdur, Çorum ve Antalya'nın batı çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu, iç ve doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

Kuvvetli yağış

Yağışların; Güney ve İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Bolu, Karabük, Isparta, Burdur, Çorum ve Antalya'nın batı çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara (ani sel, lokal su baskını, yıldırım düşmesi vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Bazı illerde hava durumu

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu.(23)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor.(23)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra güney çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.(25)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra batı çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.(24)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı.(21)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı.(18)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu.(30)

Bölgelerde hava durumu

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, Sakarya, Bursa, Bilecik, Balıkesir, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra güney ve iç kesimlerde kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz ile Mersin ve Adana çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Isparta, Burdur ile Antalya'nın batı çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, kuzey ve batısı aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Ankara, Eskişehir ve Çankırı çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Bolu ve Karabük çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Çorum çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Siirt çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir