Sağanak yağışa dikkat

Türkiye geneli hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmezken Akdeniz, Karadeniz ve Marmara'nın bazı kesimlerinde sağanak yağış bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinin parçalı ve az bulutlu, Akdeniz ve Karadeniz kıyılarının yer yer çok bulutlu; Mersin, Adana, Hatay çevreleri ve Antalya'nın batı ilçeleri ile Marmara'nın doğusunun aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç ve Doğu bölgelerde kuvvetli buzlanma ve don görülecek.

Bu sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte iç ve doğu bölgelerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Türkiye genelinde sıcaklıklar mevsim normalleri civarında seyredecek.

Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ile kıyı Ege'de kuvvetlice esmesi bekleniyor.

Bazı illerde hava durumu

Ankara: Parçalı yer yer çok bulutlu. (6)

İstanbul: Parçalı çok bulutlu, bu sabah saatlerinde Anadolu Yakası hafif yağmurlu. (11)

İzmir: Parçalı ve az bulutlu. (12)

Adana: Parçalı ve çok bulutlu ve yarın sabah saatlerinde sağanak yağışlı. (18)

Antalya: Parçalı çok bulutlu, batı ilçeleri aralıklı sağanak yağışlı. (18)

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu. (11)

Erzurum: Parçalı bulutlu. (-1)

Diyarbakır: Parçalı bulutlu. (12)

Bölgelerde hava durumu

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde İstanbul'un Anadolu Yakası ile Kocaeli ve Yalova çevreleri hafif yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi, güneydoğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgar; batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli esecek.

Ege: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı, iç kesimleri yer yer çok bulutlu geçecek. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgar; kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli esecek.

Akdeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, bugün Mersin, Hatay ile Antalya'nın batı ilçelerinin, yarın sabah saatlerinde Adana çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte bu sabah ve gece saatlerinde hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı yer yer çok bulutlu geçecek. Bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı, güneydoğusu yer yer çok bulutlu geçecek. Bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte kuzeydoğu kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı, batısı yer yer çok bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor