Sağanak yaşamı olumsuz etkiliyor

Kuvvetli sağanak nedeniyle su baskınları yine kendini gösterdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Marmara ve Ege'de etkili olan sağanak, yaşamı olumsuz etkiliyor. Yağmurlar, bir çok ev ve işyerinde su baskınlarına neden olurken, kuvvetli poyraz Marmara'da deniz seferlerini iptal ettirdi.

Bu arada İstanbul'da Cumhuriyet Bayramı Resmi Geçit Töreni'ni Pazar gününe ertelendi.

İstanbul'da Başakşehir, Bağcılar, Bakırköy, Silivri ve  Pendik'in de aralarında bulunduğu bazı ilçelerde gök gürültülü  sağanak etkili oldu.  Yağış nedeniyle özellikle TEM otoyolu, E-5 karayolu ve

bağlantı yollarında yoğun trafik yaşandı. TEM Otoyolu Mahmutbey mevkisi, İkitelli Basın Ekspres Yolu ile TEM Başakşehir ve Atatürk Havalimanı bağlantı yolu noktalarında trafik adeta durma noktasına geldi. Kentte etkili olan sağanak nedeniyle çok sayıda yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazası yaşandı.

İDO'nun bazı seferleri iptal oldu

İDO da dış hat seferlerini iptal etti. Hava muhalefeti nedeniyle Bandırma-Yenikapı arasındaki hızlı feribot seferi ile Bostancı-Armutlu, Bostancı-Bandırma, Kadıköy-Bursa ve Yenikapı-Bandırma dış hat seferleri karşılıklı olarak  gerçekleştirilemeyecek.

Cumhuriyet Bayramı töreni Pazar'a ertelendi

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, yarın Vatan Caddesi'nde yapılacak Cumhuriyet Bayramı Resmi Geçit Töreni'nin, kentte devam eden yoğun yağış nedeniyle 31 Ekim Pazar gününe ertelendiğini açıkladı. Vali Mutlu, Cemal Reşit Rey'deki tören ve Dolmabahçe Sarayı'ndaki resepsiyon programında bir değişiklik olmadığını belirtti.

Kuvvetli fırtına bekleniyor

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, bugünden itibaren yurdun kuzey ve batı kesimlerinde çok kuvvetli yağış beklendiğini, sıcaklıkların ülke genelinde 4-8 derece azalacağını bildirdi. Çağlar, yurdun bugün yeni bir yağışlı havanın etkisine girdiğini açıkladı.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, bugünden itibaren yurdun kuzey ve batı kesimlerinde çok kuvvetli yağış beklendiğini, sıcaklıkların ülke genelinde 4-8 derece azalacağını bildirdi. Çağlar, yurdun bugün yeni bir yağışlı havanın etkisine girdiğini belirtti.

Marmara ve Kuzey Ege'de fırtına beklendiği uyarısında bulunan Çağlar, bugün yağışların Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Adana, Kahramanmaraş ve Hatay hariç tüm yurtta görüleceğini söyledi.

İzmir'de metrekareye 76.4 kg yağış düştü

İzmir'de gece yarısından sonra başlayan kuvvetli sağanak hayatı olumsuz etkiliyor. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü İzmir Bölge  Müdürlüğü yetkilileri, saat 01.40 ile 02.40 arasındaki bir saatte, kent merkezinde metrekareye 22 kilogram yağmur düştüğünü, yağış miktarının bu kadar kısa zaman dilimi içinde oldukça yüksek bir rakam olduğunu bildirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye, İzmir Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü(İZSU) ve Fen İşleri ekiplerinin sıkıntılı noktalarda geceden konuşlandırıldıkları bildirildi.

Yağmurun kent trafiğinin yoğun olduğu sabah saatlerine de denk gelmesi nedeniyle trafik neredeyse durma noktasına geldi. Deniz ulaşımının belirli noktalara ulaşım sağlaması yüzünden özel otomobillerini ve belediye otobüslerini kullanmak zorunda kalan İzmirliler, uzun saatler trafikte beklemek zorunda kaldı.

Bu arada Türk Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İzmir'de meydana gelen sel felaketinde, Halkapınar, Güçleşme, Çamdibi, Karşıyaka, Yunuslar, Hatay, Balçova ve Narlıdere'de bazı ev ve iş yerlerinin bodrum katlarını su basarken, birçok kişinin de su baskınlarından etkilendiği ifade edildi.

Haberin alınmasının hemen ardından Türk Kızılayı Afet Operasyon Merkezi (AFOM) ve Güney Ege (İzmir) Bölge Afet Yönetim Merkezi tarafından bölgeye ihtiyaç tespiti yapmak üzere araç ve personel gönderildiği, yapılan ihtiyaç tespitleri doğrultusunda selden etkilenen bölgelere müdahale ekipleri sevk edildiği kaydedildi.

Öte yandan Bursa'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bu akşam düzenlenecek Fener Alayı'nın iptal edildiği bildirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir