Sağanak yeniden başladı

Büyükçekmece, Esenyurt ve Beylikdüzü'nde evlerin giriş katlarını su bastı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul'da akşam geç saatlerde etkili olan sağanak, sabah saatlerinde tekrar başladı. İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bolu Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu ile Çankırı çevrelerinde kuvvetli gökgürültülü sağanak bekleniyor.

Alınan bilgiye göre, İstanbul'da akşam geç saatlerde özellikle Büyükçekmece, Esenyurt ve Beylikdüzü ilçelerinde etkili olan sağanak, bazı evlerin giriş katlarında su baskınlarına neden oldu. İSKİ ile itfaiye ekipleri biriken suları tahliye çalışması yaptı. 

Sabah saatlerinde tekrar başlayan sağanak, su birikintilerine ve bazı maddi hasarlı kazalara neden oldu.

Meteorolojinin resmi internet sitesinde, ''İstanbul'da, aralıklarla görülecek gök gürültülü sağanağın, Çatalca, Silivri, Büyükçekmece, Esenyurt, Avcılar, Küçükçekmece, Beylikdüzü, Eyüp, Sarıyer, Beykoz ve Şile başta olmak üzere il genelinde lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor'' denildi.

İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bolu Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu ile Çankırı çevrelerinde kuvvetli gökgürültülü sağanak bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan ''meteorolojik uyarı''da, gece 03.00'a kadar sürmesi tahmin edilen gökgürültülü sağanak nedeniyle oluşabilecek sel, su baskını, heyelan, çatı uçmasına karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi.

Öte yandan açıklamada, İstanbul'da görülecek gökgürültülü sağanak yağışların, kuzey ve batı kesimleri başta olmak üzere il genelinde lokal olarak kuvvetli olmasının beklendiği bildirildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir