Sağanak yurdu terk etmedi

Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Çankırı ve Ankara'da gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan "meteorolojik uyarıda", İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik ve Balıkesir'in kuzey ilçelerinde, öğleden sonra Karadeniz Bölgesinde, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Tunceli, Iğdır ile Çankırı ve Ankara'nın kuzey ilçelerinde kuvvetli yağış beklendiği bildirildi.

Uyarıda, vatandaşların sel, su baskını, yıldırım ve heyelanlara karşı dikkatli olmaları istendi.

Öte yandan Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari ve Mardin çevrelerinde toz ve kum fırtınası  bekleniyor.

Çatalca'da arama çalışmaları sürecek

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesince, Çatalca'da etkili olan selde kaybolan vatandaşları arama çalışmalarının sürdürüldüğü bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, kurtarma birliklerinin Çatalca İtfaiyesinde durum değerlendirmesi yaptıktan sonra, arama çalışmalarına başlayacağı belirtildi. Açıklamada, bugünkü çalışmalara 32 itfaiye personeli, AKOM arama kurtarma birliği, 25 personel, 1 bot, 2 iş makinesi ve aramada kullanılan köpeklerin de katılacağı kaydedildi.

Kumbağ'da 4 bine yakın ev sular altında

Tekirdağ'ın merkez Kumbağ Beldesi Belediye Başkanı Hüseyin Uzunlar, sel felaketinin ardından beldede temizlik çalışmalarına başlandığını belirterek, "Beldemizde yaklaşık 4 bine yakın ev sular altında kaldı" dedi. Beldenin her yerinin balçık içinde olduğunu ifade eden Uzunlar, "Can kaybımız yok ama halkımızın maddi zararı çok fazla" diye konuştu. Beldede hasar tespit çalışmalarına halen başlanmadığını belirten Uzunlar, şunları kaydetti:

"Şimdiye kadar yiyecek yardımı yapıldı. Kızılay ise halen gelmedi. Sadece komşu kaymakamlık ile Tekirdağ Valiliği ve Tekirdağ Belediyesinden yardım geldi.

Sel felaketinden dolayı halkımız çok mağdur durumda. Herkesin eşyaları sularlar altında bulunuyor. Ne yol ne de altyapımız kaldı. Devletten yaralarımızın sarılması için yardım bekliyoruz. Devletin yardımı olmazsa bu maddi hasarın altında kalkamayız."

İstanbul'da temizlik çalışmaları sürüyor

Ayamama Deresi'nin taşması sonucu selin etkili olduğu İkitelli ve çevresinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bazı ilçe belediyelerin ekipleriyle özel temizlik şirketi elemanları, temizlik çalışmalarını sürdürüyor.  Selin geride bıraktığı çeşitli atık ve maddeler, poşetlere konularak toplanmak üzere yol kenarına bırakılıyor. Moloz yığınları da kepçelerle kamyonlara yüklenerek temizlik gerçekleştiriliyor.

Su birikintilerinin bulunduğu noktalarda da, itfaiye ekiplerince su çekme çalışmaları yürütülüyor. İkitelli TIR Garajı'ndaki kepçe ve vinçlerle enkaz kaldırma çalışmaları da devam ediyor. Çalışmalar sürdürülürken, bölgede trafiğe kapalı cadde ve sokak bulunmuyor.

Öte yandan, bazı vatandaşların selle sürüklenen çeşitli malzemeleri toplamayı sürdürdükleri görüldü.