Sağlık reformunun yeniden oylanması isteniyor

Demokrat çoğunluğun lideri Reid, prosedürdeki bir usulsüzlük nedeniyle reformun yeniden oylanmasını talep etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - Amerikan Senatosunda Demokrat çoğunluğun lideri Harry Reid'in sözcüsü, prosedürdeki bir usulsüzlük nedeniyle sağlık reformuna ilişkin oylamanın yeniden yapılması gerektiğini söyledi.

Sözcü Jim Manley, "Metni bloke etmek için saatlerce uğraşan Cumhuriyetçiler, Senatonun prosedürüne uymayan 2 küçük husus buldu, dolayısıyla metni yeniden Temsilciler Meclisine göndermemiz gerek" ifadesini kullandı.

Demokratlar, reformu 212'ye karşı 219 oyla kabul ettirmişti.

Parlamenterler tehdit almaya başladı

Öte yandan ABD'de bazı parlamenterlerin, pazar günü yapılan oylamada sağlık reformunun kabul edilmesinden sonra tehdit aldığı bildirildi.

Obama yönetimiyle son dakikada uzlaşmaya varan kürtaj karşıtı Demokrat Bart Stupak, "Bütün bebek katilleri ya Tanrı ya da insan eliyle ölür" yazılı bir faks aldığını belirtirken, oylama prosedüründen sorumlu New York eyaleti temsilcisi Louise Slaughter da, bölgesinde bazı olayları rapor etti.

Slaughter, bürosuna bir tuğla atıldığını ve telefonuna bir tehdit mesajı bırakıldığını da kaydetti ve Amerikan Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) soruşturma başlattığını ifade etti.

Virginia eyaletinde de tehditlerin hedefinde Thomas Perriello'nun bulunduğu belirtilirken, Amerikan Temsilciler Meclisinde Demokrat çoğunluğun lideri Steny Hoyer de, toplam 10 kadar parlamenterin tehdit ya da maddi hasara yol açan şiddet olaylarına maruz kaldığını bildirdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir