Sağlıkçılar becayiş için beklemeyecek

Sağlık personeli, karşılıklı yer değiştirme için bir yıl beklemek zorunda kalmayacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Sağlık personeli, becayiş (karşılıklı yer değiştirme) için bir yıl beklemek zorunda kalmayacak.

Sağlık Bakanlığı, 4/b Sözleşmeli Personelinin Yeniden Hizmete Alınması ve Kurum İçi Yer Değişikliğine Dair Yönerge'de değişiklik yaptı.

Buna göre, becayişte dönem şartı kalktı. Daha önce her yıl Ekim ayı içinde kabul edilen karşılıklı yer değiştirme (becayiş) başvuruları, artık yıl içinde herhangi bir dönemde yapılabilecek.

Düzenlemeyle 4/b'li sözleşmeli sağlık çalışanlarının, iller arası ve il içinde istedikleri zaman karşılıklı olarak yer değiştirebilmelerine imkan sağlanmış oldu. Ancak, il içinde bir kez yer değiştiren bir yıl bekleyecek.

Yeni düzenlemeye göre ayrıca, 4/b'li personelin eş durumu tayinleri il emrine yapılacak.

Sağlık Bakanlığı'nda kadrolu çalışan personel, başka kurumlarda çalışan 4/b'li eşinin yanına tayin de isteyebilecek.

Sendikalar memnun

Düzenlemeyle ilgili bir değerlendirme yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, becayişte dönem şartının kalkmasını sağlık çalışanlarının uzun zamandır beklediklerini, sözleşmeli sağlık çalışanlarının artık istedikleri zaman becayiş yapabilme hakkına kavuştuklarını belirtti.

Sözleşmeli sağlık çalışanlarına kadro verilerek özlük hakları ile ilgili sorunların tamamen ortadan kalkmasını istediklerini ifade eden Kahveci, "Bu konuda Sağlık Bakanlığına başvurumuzu yaptık. Milli Eğitim Bakanlığı gibi Sağlık Bakanlığından da kadro konusunda olumlu bir adım bekliyoruz" görüşünü dile getirdi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar da yapılan yönerge değişikliği ile sözleşmeli personelin becayiş imkanından daha geniş bir zaman diliminde yararlanabilme hakkı kazandığını kaydetti.

Eş durumu tayinlerinin il emrine yapılmasını da "önemli bir gelişme" olarak değerlendiren Kaçar, "Eş durumu atamalarının il emrine yapılmasıyla aynı il içinde olduğu halde birbirine çok uzak görev yerlerinde çalışmak zorunda kalan sözleşmeli personelin daha yakın yerlerde görevlendirilmeleri için il müdürlüklerine planlama yapabilme imkanı sağlanmış oldu" ifadesini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir