"Sahil Güvenlik, kapasitesinin 4'te 3'ünü düzensiz göçe ayırdı"

İçişleri Bakanı Soylu, bu yıl 251 bin 794 düzensiz göçmen yakalandığını, Sahil Güvenlik Komutanlığının kapasitesinin 4'te 3'ünü düzensiz göçle mücadeleye ayırdığını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Edirne'de bir restoranda düzenlenen Düzensiz Göçle Mücadele 2. Koordinasyon Toplantısına katıldı. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarından sonra ülkesine dönen Suriyeli sayısının 291 bin 790 olduğu bilgisini veren Soylu, şöyle konuştu:

"Bir kısmı hayatını tamamen Avrupa'ya taşımak istiyor. İşte bu toplantıyı bugün Edirne'de yapıyor olmamız daha ziyade bu ikinci grup insanla ilgilidir, çünkü Türkiye'nin doğusu, göçün ülkemize geldiği, batısı ise ülkemizden dışarıya gittiği sınırlarımıza sahiptir.

Toplamda 481 kilometre olan batıdaki kara sınırlarımız ve Ege Denizi'ndeki sorumluluk alanımız, elbette ki düzensiz göç için ciddi bir cazibe alanıdır. Bunların içinde, ülkeye girerken de kaçak yollarla girenler olduğu gibi, ülkemize uluslararası koruma statüsüyle girip kaçak olarak batıya geçmeye çalışan insanlar da bulunmaktadır"

Bakan Soylu, bu yıl 251 bin 794 düzensiz göçmenin yakalandığının altını çizerek, "Geçen yılın ilk 11 ayına göre yüzde 56 artış var. Özellikle Sahil Güvenlik Komutanlığımız, kapasitesinin neredeyse 4'te 3'ünü düzensiz göçle mücadelede kullanmaktadır. Şu anda Türkiye'de 3.6 milyon uluslararası koruma statüsünde olmak üzere yaklaşık 4,5 milyon yabancı var, Afganistan ve Pakistan üzerinden de ciddi bir düzensiz göç baskısı altında bulunuyoruz" dedi.