Sahtecilik operasyonunda 5 kişi tutuklandı

İstanbul'da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 29 kişiden 5'i tutuklandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul'da Şişli, Ümraniye ve Küçükçekmece'deki 6 ayrı adrese düzenlenen sahteciliğe yönelik operasyonda gözaltına alınan 29 kişiden 5'i tutuklandı.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Şişli, Ümraniye ve Küçükçekmece'deki 6 ayrı adrese düzenlenen operasyonda, "sahte fatura düzenlemek", "sahte içki ve sigara bandrolü basmak" ile "vergi kaçakçılığı yapmak" suçlarına karıştıkları belirtilen 29 kişi yakalanarak şubeye getirildi.

Operasyonda, Ukrayna, Bulgaristan, Rusya ve Azerbaycan'a gönderilmek üzere hazırlandığı belirtilen 17 milyon 329 bin adet sahte içki ve sahte sigara bandrolü, sahtecilikte kullanılan 116 çinko kalıp, 180 film şeridi, değişik firmalara ait 28 sahte fatura, 45 kaşe, 50 adet vergi levhası, çok sayıda hologramın yanı sıra 4 ruhsatsız tabanca ve bu silahlara ait 2 bin 225 mermi ele geçirildi.

Polis yetkilileri, suç örgütünün, faaliyet gösterdiği ülkelerden Ukrayna ve Bulgaristan'da tespit edilmesinin ardından bu ülkelerin emniyet teşkilatlarının internet aracılığıyla örgüt hakkında Türk makamlarına bilgi verdiğini anlattılar. Bu bilgiden yola çıkarak araştırma yaptıklarını belirten yetkililer, daha sonra Küçükçekmece'de şüphelilerce sahte bandrol basımı yapılan ve oldukça büyük baskı makineleri olan 2 matbaaya operasyon düzenlendiğini ifade ettiler.

Yetkililer, operasyonda elde edilen sahte içki ve sigara bandrollerinin gönderilmesi halinde bu bandrollerin gideceği 4 ülkenin yaklaşık 17 milyon dolar zarara uğrayacağına işaret ederek, suç örgütünün, gerçeğine çok benzer olan sahte bandrolleri iç çamaşırı bulunan kolilere saklayarak gümrükten geçirmeye çalıştığını anlattılar. Suç örgütünün, kurdukları paravan şirketler adına hazırladıkları sahte faturaları komisyon karşılığında piyasaya sürerek Türkiye'de de yaklaşık 5 milyon YTL haksız kazanç sağladığı da belirtildi. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 29 kişiden 5'i, mahkemece tutuklandı.