Sakarya'da sel can aldı

Sel nedeniyle D-100 karayolunun Sakarya-Kocaeli kesimi, Eşme mevkisinde çift yönlü ulaşıma kapandı. Saatlerce kapalı kalan karayolu ekiplerin yoğun mesaisi sonrası tek yönlü olarak trafiğe açıldı. Selde bir kadın hayatını kaybetti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sakarya'da sağanağın ardından oluşan sel nedeniyle araçların sürüklendiği D-100 karayolunun Sakarya-Kocaeli bölümü, Eşme mevkisinde çift yönlü ulaşıma kapandı.

11-037.jpg

13-008.jpg

Yağışın ardından oluşan sel nedeniyle çok sayıda araç ve yük paleti sürüklendi. Araçlar ve selin getirdiği palet gibi malzemelerin birikmesi nedeniyle yol çift yönlü ulaşıma kapandı.

12-064.jpg

Saatler sonra tek yönlü ulaşıma açıldı

Karayolları ve belediye ekiplerince yaklaşık 4 saat süren çalışma sonucu D-100 karayolunun Ankara istikameti ulaşıma açıldı. Ekipler, İstanbul istikametinde çalışmalarını sürdürüyor.  

D-100 karayolunun Ankara istikametindeki geçişlerine kontrollü izin veriliyor.  

4twhju64t.jpg

Trafik ekipleri, İstanbul yönüne gidecek sürücüleri Beşköprü sapağından TEM otoyoluna yönlendiriyor.  

Sakarya'da sağanağın ardından oluşan sel nedeniyle araçların sürüklendiği D-100 karayolunun Sakarya-Kocaeli bölümü, Eşme mevkisi çift yönlü ulaşıma kapanmış, sel nedeniyle çok sayıda araç ve yük paleti sürüklenmişti.  

Araçlar ve selin getirdiği malzeme birikintileri nedeniyle yol çift yönlü ulaşıma kapanmış, karayolları ve belediye ekipleri, araçların kaldırılması ve yolun temizlenmesi için çalışma başlatmıştı. 

Sel sularına kapılan 1 kişi yaşamını yitirdi

Sakarya bölgesinde saat 16.30 sıralarında aniden bastıran sağnak yağış Serdivan ilçesine bağlı Aşağıdereköy Mahallesi’nden geçen Karadere'yi taşırdı. Bölgede birçok evi su basarken, sel sularının sürüklediği kamyonun çarptığı ve hasar verdiği bir evde adının Gülderen Altınburak olduğu belirtilen 18 yaşındaki genç kadın sel sularına kapılarak kayboldu. Bölgede sel suları çok sayıda ağacı sürüklerken onlarca ev selden etkilendi.

wqeobthjg.jpg

Sakarya ve çevresinde öğle saatlerinde aniden bastıran sağanak yağış sonrasında kamyonun çarpıp hasar verdiği evde sel suyuna kapılarak kaybolan 38 yaşındaki Gülderen Altunburak'ın cesedi evinden 2 kilometre uzaklıkta bulundu. Engelli olduğu öğrenilen Altunburak'ın cesedi 2 kilometre uzaklıkta Karadere'de AFAD ekibi tarafından bulundu. Gülderen Altunburak'ın cesedi ailesine teslim edildi.