Sakın bu oyunlara gelmeyelim

Cumhurbaşkanı Gül, Reyhanlı'daki bombalı saldırılarla ilgili, "Bütün vatandaşlarımıza hatırlatmak isterim. Sakın bu oyunlara gelmeyelim. Gün bu gündür, dayanışma içinde olma günüdür" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HATAY - Bombalı saldırıların yaşandığı Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Reyhanlı Kaymakamlığını ziyaretinin ardından yaptığı konuşmada, "Bugün bu acıyı en derinden hissettiğimi, devletimizin bütün imkanlarıyla halkımızın yanında olduğunu göstermek için buradayım" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, "Türkiye'de tek hamlede yapılan terör olaylarında en çok kayıp verdiğimiz ve en çok acı çektiğimiz bir olaydır. Bu olayı teşvik edenler, yapanlar, yardım edenler, herkesi şiddetle lanetliyorum. Ve bütün milletimizin de şunu bilmesini istiyorum ki bu terör olayını yaptıranlar, yapanlar, yardımcı olanlar eninde sonunda cezalarını göreceklerdir" şeklinde konuştu.

Hesabı sorulacak

"Devlet sorumluluğu ve kararlılığı neyi gerektiriyorsa, bu muhakkak yapılacak. Bu olayın içinde, dışında, bir şekilde kimler bulaştıysa, kimler teşvik ettiyse hesabı sorulacaktır" diyen Gül, "Bütün vatandaşlarımıza hatırlatmak isterim. Sakın bu oyunlara gelmeyelim. Gün bu gündür, sağduyulu olma, birlik ve beraberlik, dayanışma içinde olma günüdür" ifadelerini kullandı.

Gül, şöyle devam etti: "Bizim bütün arzumuz Suriye'de akan kanın durması. Suriye halkının da nasıl demokrasinin nimetlerinden, özgürlüklerin nimetlerinden faydalanan, hukukun üstünlüğünden faydalanan halklar gibi hakkı vardır ve talepleri meşrudur. Bu konunun uzamaması, bizim bütün arzumuz budur"

Cumhurbaşkanı Gül, istihbarat zaafı iddialarıyla ilgili ise "Gerek emniyet teşkilatımız gerek Milli İstihbarat Teşkilatımız hep koordineli çalışmıştır, çalışmaya da devam etmektedir. Tabi ki teşkilat, bugün zanlı olarak mahkemelere taşınan isimleri zaten takibe almışlardı. Bu tip bazı eylemlerin olabileceğinden kuşkulanıyorlardı. Her iki teşkilatın da bu yönde uyarıları ve çalışmaları var. Burada şunun düşünülmesini isterim; 100 tane olaydan 99'unu önlersiniz, bunları duyurmazsınız. Ama bir tanesi elden kaçınca bu acılar çekilir, durum budur. Şüphesiz hepimizin görevi yüzde 100 başarılı olmaktır" şeklinde konuştu.