Salihli, güç birliği ile markalaşıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MANİSA'dan / Ahmet ÇALDIRAN

Bir kentin markalaşması için her şeyden önce o kentin ticaret sanayi odası, ticaret borsası, esnaf odaları, sivil toplum kuruluşları, belediye  ve diğer kurumlarının mutabakat içerisinde bulunmaları gerekiyor. Salihli'nin önde gelenleri bunu başarmış durumda. Birlik ve beraberlik içerisinde  hareket etmek amacıyla kent konseyi oluşturan Salihli, değerlerini ortaya çıkararak markalaşması için gereken projeleri saptadı.

Salihli, birlik içinde özgün yol haritası hazırlayıp markalaşma çalışmalarına  odaklandı. Yol haritasını sabırla, inatla sürdürüyor. 

Kent konseyi, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde tespit ettiği projeleri  birer birer hayata geçiriyor. Örneğin, Salihli'ye özgü olan odun köfte ve Salihli kirazının coğrafi işaret  tescili alındı.

Kurşunlu Vadisi uzun  bir çalışma  neticesinde termal turizm merkezi  olarak ilan edildi. Kentte bulunan jeotermal kaynakların hem kentin ısınması, hem seracılıkta kullanması planlandı.

Kentin batısında  5 bin dekarlık bir alanda Sera  Organize Sanayi Bölgesi hayata geçirilmeye çalışılıyor. Mevcut OSB'nin yanı sıra tarıma dayalı gıda sanayi için bin 500 dekarlık alanda çalışmalar

sürüyor. Markalaşmanın  bir parçası olarak kentin  geleceğinde  söz sahibi olarak görülen eğitim düzeyi yüksek 80 öğrenciye burs veriliyor. Salihli, bu  bursla birlikte kentin gelecekteki yöneticilerini de şimdiden yetiştiriyor. Ulusal ve uluslararası fuarlara sürekli katılım sağlanarak kentin tüm yönleri tanıtılmaya çalışılıyor. Lidya'nın başkenti Sardes'in Salihli'de olması Salihliler için bir avantaj olarak görülüyor ve bunu gerçekten iyi kullanıyorlar. Uluslararası alanda turizm sektörüne katkı olarak iyi bir tanıtım yapılarak bölgeye turist çekiliyor.

Salihli'nin markalaşmasında emeği geçen, hatta öncülüğünü yapan Salihli TSO Başkanı Talat Zurnacı, kente birlik ve  beraberlik sağladıklarını, Salihli'nin değerlerini koruduklarını, kentin öncelikli öğelerini ortaya çıkardıklarını ve çizmiş oldukları yol haritasında adım adım yürüdüklerini söylüyor. Talat Zurnacı, bir kentin marka olabilmesi için sürekli tanıtımın vazgeçilmez olduğunu bu nedenle de aralıksız tanıtımın yapılmasının kayıtsız şartsız olması gerektiğini vurguluyor. Zurnacı,  bu konuda  örnek veriyor. "Antalya turizm bölgesi olması nedeniyle marka şehir. Antalya'yı herkes tanıyor. Ama, Antalya tanıtımında durmuyor. Sürekli tanıtım yapıyor. Dünya'da Paris'i bilmeyen var mı? Fakat, buna rağmen Paris'in  tanıtımı eksiksiz ve sürekli yapılıyor" diyor. Salihli, tespit edilen programlar çerçevesinde  çizdiği yolda emin adımlarla yürüyor. Bu başarılı çalışmalar sayesinde şimdiden geleceğin marka kentini oluşturmak için kilometre taşları döşenmeye başlandı.