Şamlı RES için finansmanın akreditifi açıldı

24 megavatlık ek kapasite projesinin 24,8 milyon euroluk kredisinin, açılmış olan akreditif ile aktive olduğu kaydedildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Aksa Enerji Üretim A.Ş. altında konsolide olan Baki Elektrik Üretim Ltd. Şirketi ile Commerzbank A.G. arasında Şamlı Rüzgar Enerjisi Santrali'nin 24 megavatlık ek kapasite projesinin finansmanının akreditifinin  açıldığını duyurdu.

Aksa Enerji Üretim A.Ş'nin, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasında, projenin 15 yıl vadeli ve 24 milyon 846 bin 684 euro tutarındaki kredisinin, açılmış olan akreditif ile aktive olduğu kaydedildi.

Aksa Enerji Üretim A.Ş. altında konsolide olan Baki Elektrik Üretim Ltd. Şirketi ile Commerzbank A.G. arasında Şamlı Rüzgar Enerjisi Santrali'nin 24 megavatlık ek kapasite projesinin finansmanının akreditifi açıldığını dile getirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Halen 90 megavat kurulu kapasite ile 2008 yılından beri faaliyette olan Şamlı Rüzgar enerjisi santrali yine Vestas firmasından temin edilen 13 adet V80 model 1,8 megavat gücündeki türbinler ile toplam 113,4 megavat kapasiteye ulaşmış olacaktır.

İnşaat çalışmalarına başlanan ek yatırımda türbinlerin montajının ve devreye alınmasının 2010 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanmıştır. 2011 yılından itibaren ilave 76 milyon kilovat saat üretim ile toplam 340 milyon kilovat saat elektrik üretiminin gerçekleşmesi hedeflenmektedir. Bu üretimle yaklaşık 100 bin konutun elektrik ihtiyacının karşılanması ve yıllık 200 bin ton karbondioksit salınımının engellenmesi beklenmektedir."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir