Şampiyon döndü

Dünya Supersport Şampiyonası'nda dünya şampiyonu olan milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu İstanbul'a geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Dünya Supersport Şampiyonası'nda 2010 sezonunu genel klasmanda zirvede tamamlayarak dünya şampiyonu olan milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu İstanbul'a geldi.

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda annesi Nurhayat, babası İrfan Basri Sofuoğlu, yakınları ve İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar tarafından çiçekler ve tezahüratla karşılanan Sofuoğlu, daha sonra konferans salonunda basın toplantısı düzenledi. 2010 sezonunun kolay geçmediğini ifade eden Sofuoğlu, şunları söyledi:

"Sezona sakat olarak başladım. Sezon başında sakatlığın yanı sıra motosikletimde de sıkıntı vardı. Sezon ortasına kadar uygun olmayan motosikletle yarıştım. Kolay bir sezon değildi. 9. yarışta rakiplerimden biri sakatlandı. Sonra Laverty ile mücadele ettim. Son yarışta ihtiyacım olanı biliyordum ve şampiyonluğa ulaştım."

Şampiyon olacağını biliyordu

"Dünya şampiyonu olacağımı tahmin ediyordum ama 13 yarışın hepsinde podyumda olacağımı tahmin etmemiştim" diyen Sofuoğlu, yarışa başlamadan önce üzerinde büyük bir baskının olduğunu ifade ederek, "1 yarışta dünya şampiyonu olamıyorsunuz. Dünyanın farklı yerlerinde farklı iklimlerde yarışıyorsunuz. Böylesine zorlu bir maratonun ardından da şampiyonluğa ulaşmak mutluluk verici" diye konuştu.

Gelecek sezon Moto2'de

Dünya Supersport Şampiyonası'nda iki kez şampiyonluğa ulaştığını ve birçok rekor kırdığını kaydeden Sofuoğlu, "Artık farklı bir kategoride yarışmak istiyorum. Gelecek sezon Moto2'de yarışacağım. Buna alışmak için de bu sezon son iki yarışına katılmayı düşünüyorum. Yarış kazanacağıma inanıyorum. İnşallah orada da şampiyon olmak için elimden geleni yapacağım" ifadelerini kullandı.

Omuzlarda çıktı

Kenan Sofuoğlu, basın toplantısının ardından omuzlara alınarak terminal dışına çıkarılırken, çok sayıda seveni tezahürat yapıp, meşaleler yakarak sevgi gösterilerinde bulundu.

Havalimanına çok sayıda motisikletçinin de geldiği gözlenirken, Sakaryaspor forması giydirilen Kenan Sofuoğlu, bir aracın üzerine çıkarak kendisini karşılamaya gelenlere teşekkür konuşması yaptı.

Sevgi gösterileri arasında hava limanından güçlükle ayrılabilen Sofuoğlu, motosiklet ve araçlardan oluşan konvoyla memleketi Sakarya'ya hareket etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir